Jeep Enthusiast Forums banner

Lokalizacja przycisku resetowania TPMS - Grand Cherokee 2015

25K views 8 replies 4 participants last post by  ColdCase  
#1 ·
Czy ktoś może dokładnie opisać lub pokazać mi zdjęcie lokalizacji przycisku resetowania TPMS w moim Grand Cherokee z 2015 roku? Różne inne fora (w tym MoPar) po prostu mówią, że przycisk znajduje się pod kierownicą lub po prawej stronie kierownicy. Żadnych przycisków w żadnym z tych miejsc w moim samochodzie. . . Twoja pomoc byłaby mile widziana. . . Dzięki . . . Willis

#2 ·
Czy chodzi Ci o system monitorowania ciśnienia w oponach? Nie ma przycisku, resetuje się sam, chyba że masz uszkodzony czujnik lub inną usterkę. Wymień czujnik lub napraw usterkę, a system automatycznie się ponownie nauczy.

#5 ·
W każdej oponie znajduje się jeden czujnik, łącznie 4. Jeden moduł nadwozia odbiera sygnały radiowe z czujników i wysyła niski status do wyświetlacza na desce rozdzielczej. Istnieją dwa systemy: podstawowy tylko zapala ostrzeżenie, a wyższy wyświetla cztery ciśnienia w oponach.

#7 ·
OK, dzięki!!
Pozdrowienia, Kupiłem nowe opony i felgi oraz nowy TPMS do mojego JGC z 2015 roku. Sprzedawca opon powiedział, że dostarczone czujniki są prawidłowe i powinny działać z moim samochodem po przejechaniu kilku mil. Nic z tego. Spędziłem godziny z nimi i czujniki jeszcze się nie zresetowały do mojego Jeepa. Zrobiłem rozeznanie i odkryłem, że niektóre pojazdy wymagają zapisania nowego numeru seryjnego czujników w komputerze pojazdu. Nie sądzę, żeby to zrobiono u dealera.... Każdy komentarz byłby pomocny w ustaleniu, dlaczego nowe czujniki nie rejestrują się w pojeździe. Dzięki

#8 ·
Po spędzeniu wielu godzin próbując uruchomić nowe czujniki, mój warsztat opon musiał wyciągnąć swoje gwarantowane czujniki i wymienić je na OEM, zanim Jeep był zadowolony.

#9 ·
Przy okazji, Jeep zmienił czujniki WK2 w 2016 roku. Więc jeśli kupiłeś czujniki nowszego typu do modelu 2015, nie będą działać.