Jeep Enthusiast Forums banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 23 Results
  1. Grand Cherokee General Discussion
    Hi there. I went to Change the map sensor and as I was trying to remove the mounting bolts all they are doing is spinning so I broke off the old sensor and the copper rings are still attached to the bolts and I still can not get the bolts to remove they do turn but that’s all but they won’t come...
  2. WJ Grand Cherokee Forum
    Howdy All, I got a WJ fuel-related mystery. Some of this covered in other threads. But nothing I found with exact set of problems. Besides the threads asked me to start a new one. 2002 Jeep Grand Cherokee Limited WJ 4.7L V8 with California emissions package (4 x O2 sensors) had starter replaced...
  3. YJ Wrangler Technical Forum
    Hello, I know there is a 9-year-old thread on this matter but I am having a unique problem with this. I have a 1995 Jeep Wrangler YJ 2.5 4 cylinders that we just replaced the maps sensor in. We are still getting error code 13 after putting in a brand new sensor, The vacuum line going into it has...
  4. ZJ Grand Cherokee Forum
    how can i test map sensor,TPS,CPS,ACTP Which causes excessive fuel consumption?
  5. ZJ Grand Cherokee Forum
    Thought I would pass this one along for those of us (probably all) who enjoy chasing ZJ gremlins all over the place. My Niner had the random high-idle, immediate reset upon restart a few times last year, cleaning and resetting the MAP sensor connector took care of it. Couple days ago I ran down...
  6. XJ Cherokee Technical Forum
    I have been trying to locate a 96 engine wiring harness but have had no luck. I have found a 94 harness that appears to be identical to the 96 with one exception the 94 did not have a MAP sensor on it. All of the plugs and connectors are the same. Can I use a 94 harness and 94 PCM on a 96 and...
  7. WJ Grand Cherokee Forum
    Short story NOT the TPS, IAC, nor MAP It was a missing, yes missing, elbow on the vacuum line from the PCV to the manifold way in the back behind the throttle body. 2004 Jeep Grand Cherokee WJ Overland, 4.7V8 HO 125K miles Symptoms: sudden onset of high idle (NOT rough idle) on startup (1000...
  8. XJ Cherokee Technical Forum
    I had some issues with an intake gasket not sealing. All of those issues have been resolved. However in my haste to test things after reassembly I cranked it over with the CPS unplugged and it messed up my timing. The distributor has been undisturbed and the timing chain has also been...
  9. YJ Wrangler Technical Forum
    Hey everyone my computer is throwing code 14 that the MAP sensor voltage is too high/low, I unplugged the sensor and tested the lines passenger side to driver side and got 0v, 4.09v, and 0.02v in the order of purple with white stripe, green with red stripe, and black with light blue stripe the...
  10. MJ Comanche Technical Forum
    Please help! My 89 MJ only will run if the vacuum tube is unplugged from the MAP sensor or if I constantly tap the gas pedal. Either way there is not enough power to drive. With vacuum tube plugged in if I press and hold the gas it just dies immediately. I have replaced plugs, fuel filter, TPS...
  11. WK Grand Cherokee & XK Commander Forum
    Dear All, I got this error two days ago and I struggled since to find out where the MAP Sensor is located on my Jeep Grand Cherokee 2008 Diesel engine might be. I found references that place it in the back (towards cabin) and the OM642 documentation shows it in the front, below the Glow Plug...
  12. YJ Wrangler Technical Forum
    Hello all...... Bought a '92 y with a 4.2 in it last yr. The paperwork, title was obviously screwy as the 4.2's were 1990 and before and the Vin on this was for a 92 but had a 4.2 in it. Anyhow, the body and fratme were in great shape for western New York, so I bought it and went to work. I...
  13. XJ Cherokee Technical Forum
    Jeep started up fine today, drove it around a lot, but when I started it up for about the 5 time today, with the engine warm, it struggled to start and when it finally did fire up, it died immediately. I tried it again and held the throttle open for about 30 seconds. THEN it would stay running...
  14. XJ Cherokee Technical Forum
    I believe one of my sensors is bad, but I'm not sure which. Here are the symptoms: 1. Slightly rough idle. 2. Occasionally stumbles from dead start or when hitting a bump. 3. Has power, but won't crank. (RARELY) 4. Dies when hitting a bump or on a turn. (RARELY) 5. (Possibly unrelated) When...
  15. ZJ Grand Cherokee Forum
    My jeep is backfiring and running like crap. I woke up one morning to a dead battery, I went to charge it and the alarm system was going haywire. I couldn't disarm it and I didn't want to pay to have an after market system put on so I grounded a wire in the driver side kick panel and completely...
  16. YJ Wrangler Technical Forum
    OK - Jeep had been running fine, I was working on the vacuum to the axel shift diaphram yesterday, I was going to start checking what the vacuum pressure was at the manifold. I removed the vacuum tube from the mainifold, I pulled the one that serves the MAP on the firewall, thinking I had the...
  17. XJ Cherokee Technical Forum
    This is my first Jeep. 97 Cherokee Sport with 150,000 miles. I got it as something to fix up. Wasn’t running when I bought it. It was missing the following parts I put in. But in new fuel pump, fuel filter, alternator, starter, spark plugs-wires-cap-rotor, radiator, thermostat, intake...
  18. ZJ Grand Cherokee Forum
    I have a 1996 jeep grand cherokee laredo V8 5.2 liter, all stock. Its been sitting in the driveway for awhile, and when I charged the battery up and started it, it wouldnt idle unless you kept your foot on the gas. I then replaced the TPS(Throttle Position Sensor) and cleaned out thte throttle...
  19. MJ Comanche Technical Forum
    finally got my 4.6 mj running after sending it to the shop, now im having an entirely new problem. i have this engine a little hot with 24 lb/h enjectors from venom racing, built a map adjuster from a schematic found on angelfire.com which seemed pretty legit. the truck sputters at about 1800 to...
  20. Audio, CB/GMRS/Ham Radios, GPS, & Electrical
    I am new to the site although i have used it often to find answers. Please forgive me if i do something wrong im still learning. I guess lets start off, 02 Sahara, with stock seatbelts, i have had my hands on everything else. The engine has been bored .030 and the top of the block has been...
1-20 of 23 Results
Top