JeepForum.com - Search Results
Advanced Search
Showing results 1 to 18 of 18
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: RH31379
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-26-2021, 04:23 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
Finally got it. Bad ignition coil and junk...

Finally got it. Bad ignition coil and junk rebuilt ECM. Used ECM and new coil and up and running again. Thank you for all the help and suggestions
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-25-2021, 04:31 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I am certainly learning to look at this...

I am certainly learning to look at this differently. Continuity is does not mean good ground. What's the best way to do that this? I took the headlight bulb to each ground pin 5 11 and 12 at the ecm...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-25-2021, 02:57 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I was able to find a ECM locally I was told...

I was able to find a ECM locally I was told worked and doesn't seem to make a difference.
Thank you for explaining the voltage drop test. I did the light bulb test and do get light from positive...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-24-2021, 02:46 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I just reread this a headlight bulb test? never...

I just reread this a headlight bulb test? never heard of this but I get the concept now that it would show excessive draw on the circuit. Can you explain this more? I agrees teh 85/86 is my problem....
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-23-2021, 09:25 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
All ground had continuity to ground. So that's...

All ground had continuity to ground. So that's why I said :seemed" as for the ECM, I can only assume that it is good, the rebuilder said they replaced leaky capacitors and tested "ok".
Voltage...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-22-2021, 09:11 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I didn't check since I put the rebuilt ECM in...

I didn't check since I put the rebuilt ECM in tonight but prior to I was not getting ground to the ASD relay from the ECM. It seemed like all ground to the ECM were good but not ground signal out to...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   09-22-2021, 07:29 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
Just got my ECM rebuilt and it didn't do the...

Just got my ECM rebuilt and it didn't do the trick. Still no start. I get the check engine light when I turn the key on. I didn't get a chance to check the ground to the ASD relay yet but I'm looking...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-29-2021, 07:12 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
Looks like the pcm is not sending ground to the...

Looks like the pcm is not sending ground to the ASD relay. All the power and grounds check out so I think it's time for to get the pcm rebuilt
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-27-2021, 07:16 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
Any ideas? Gonna get back at it in the morning....

Any ideas? Gonna get back at it in the morning. Thanks
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-24-2021, 05:06 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I tested pins 3,4,5,9,11 and 12. All tested...

I tested pins 3,4,5,9,11 and 12. All tested correct except pin 4. Circuit k4 sensor ground. So I'm assuming if there is a problem in that circuit I'm not getting the signal to the ASD to send voltage...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-21-2021, 07:19 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
You are correct and I did not know how to link...

You are correct and I did not know how to link them so I duplicated my post. Thanks for linking them.
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-21-2021, 05:43 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
After some testing and following circuits I've...

After some testing and following circuits I've determined I'm not getting the ground signal from the ecm to trigger the ASD relay to send voltage to the coil, etc.
I traced the wires and there good....
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-21-2021, 09:39 AM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
Ok.i finally got a change to get back to this. I...

Ok.i finally got a change to get back to this. I have 4 volts to the gray wire on the coil. No voltage to the green/or at the coil or injectors. The relay seems to have power constant and switched...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-17-2021, 06:58 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
Yes, I unplugged the coil to check the wiring. ...

Yes, I unplugged the coil to check the wiring.
The way it died it was like something just blew because I turned the steering wheel and it shut off as quick as if I turned the key.

I'll have to...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-17-2021, 05:32 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I have 4.1 volts on left wire (can't remeber...

I have 4.1 volts on left wire (can't remeber colors at the moment) I think its white or gray and the other has continuity to ground key on or off.
As for what I wrote about 12. Thats what I thought...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-17-2021, 04:47 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
I just checked and I only have 4 volts to the...

I just checked and I only have 4 volts to the coil. Also have codes 12,33,24,55
33 is ok, a/c was removed, 55 is end of codes nut looking for some guidance on 12 and 24. Thinking 12 is the problem...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-17-2021, 03:08 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
No. the wire looked good. I need to recheck the...

No. the wire looked good. I need to recheck the voltage to the coil. The check engine light turns on so I am communicating with the computer at least. I need to look for codes also.
I swapped the...
Jeep Forums: YJ Wrangler Technical Forum   08-16-2021, 12:34 PM
Replies: 32
Views: 2,658
Posted By RH31379
95 Wrangler 4.0 Just shut off - no start

My 95 YJ 4.0 has been giving my a no crank issue. I thought it was corrosion on the small lead to the starter because every time I touched it it seemed to work. So I cleaned it an cranked right over,...
Showing results 1 to 18 of 18

 
Forum Jump
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome