JeepForum.com - Reply to Topic
Thread: Scanner not linking Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
 
 
   

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
10-24-2019 11:37 AM
jtec check terminal 16 of DLC for 12v.
try another scanner - this is to confirm if jeep or scanner issue.
10-24-2019 10:43 AM
222Doc might not be the same but our jk did that. issue was the obd2 port had mud in it. this happened right after the Sierra trek at Fordyce trail. i used spray electrical cleaner and wooden tooth picks to clean it out.
10-24-2019 10:10 AM
Shazshireen
Quote:
Originally Posted by BigMateo View Post
If your just pulling codes, why not just use the key trick? Turn the key to the on position 3 times and the codes will appear on the dash.
Trier all the above. Did not work. I have had my key and immobilizer recoded today but that didn't help either. Busy checking the grounding. Thanks
10-23-2019 05:02 PM
BigMateo If your just pulling codes, why not just use the key trick? Turn the key to the on position 3 times and the codes will appear on the dash.
10-23-2019 01:56 PM
99wjtx Disconnect the battery, wait a few minutes, reconnect it and try again.
10-23-2019 01:38 PM
Mattyjm
Quote:
Originally Posted by Shazshireen View Post
9 Grand cherokee Laredo 2001 4l petrol
That's a good start. Now, is your Jeep engine running? Does it have a Check Engine Light on?
10-23-2019 11:33 AM
Uniblurb Check/clean ground G103 which is on the passenger side engine block to the rear of the motor mount on the 4.0. In addition to the PCM using this ground location the data link connector is also grounded on G103. I don't have any photos of the 4.0 in the below ground write-up but there are figures/diagrams under G103.

https://www.jeepforum.com/forum/f310...-info-4192594/
10-23-2019 11:13 AM
Shazshireen
Quote:
Originally Posted by Mattyjm View Post
Quote:
Originally Posted by Shazshireen View Post
Hi can anyone tell me where to check as my obd2 scanner is giving me a linking error.
Can you please tell us what Jeep you have? We need year, model, and engine information.
9 Grand cherokee Laredo 2001 4l petrol
10-23-2019 08:46 AM
Mattyjm
Quote:
Originally Posted by Shazshireen View Post
Hi can anyone tell me where to check as my obd2 scanner is giving me a linking error.
Can you please tell us what Jeep you have? We need year, model, and engine information.
10-23-2019 03:13 AM
Shazshireen
Scanner not linking

Hi can anyone tell me where to check as my obd2 scanner is giving me a linking error.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome