JeepForum.com - Reply to Topic
Thread: 2007 Jeep Commander Shifting issue NEED HELP ASAP Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-16-2017 07:03 PM
jws123 yea no codes as of yet its weird only issue rn is i cant manually shift/limit gears its weird truck drives fine otherwise if the code comes back in the next day or so il post it i only reset it yesterday gotta put some miles on it i guess....
12-16-2017 08:07 AM
RCS1300
Quote:
Originally Posted by jws123 View Post


On a side note When i make a sharp right or left turn i get a grinding noise in the front like the tires rub but they dont what could it be?
Could be your CV axles. Noise on right turn usually means left CV and noise on left turn usually means right CV axle.

What transmission do you have?

Take a look at post #24 -- https://www.jeepforum.com/forum/f67/0...30/index2.html
12-16-2017 07:47 AM
jtec The light does NOT come on for all codes.
with your scanner look at Pending codes, also check code History.
12-16-2017 07:31 AM
jws123 anyone else have any suggestions of what it would be causing it to not let me manually shift/limit gear.
12-14-2017 05:17 PM
jws123 Just ran outside to test battery says its good im at a loss never had this issue before.
12-14-2017 04:59 PM
jws123
Quote:
Originally Posted by jtec View Post
tell us the code maybe someone can pull up the troubletree - eliminate the guessing...

When the code comes back up i will post it has not came back up yet but still cant manually shift.
12-14-2017 04:58 PM
jtec tell us the code maybe someone can pull up the troubletree - eliminate the guessing...
12-14-2017 04:52 PM
jws123
Quote:
Originally Posted by underscore View Post
I know the trans temp warning comes up a lot as the battery is getting weak, so maybe have it tested. As for the front end grinding it may be one or both wheel bearings starting to go.
i will check on the battery i mean it starts up fine and both wheel bearings are good its weird its only when u take a left or right turn harder. it grinds like a wheel rub but they dont rub
12-14-2017 04:44 PM
underscore I know the trans temp warning comes up a lot as the battery is getting weak, so maybe have it tested. As for the front end grinding it may be one or both wheel bearings starting to go.
12-14-2017 03:05 PM
jws123
2007 Jeep Commander Shifting issue NEED HELP ASAP

I have a 2007 Jeep Commander 3.7 4x4 it runs drives and shifts fine but today i started it engine light came on was a code for shift module and trans temp sensor? I reset it jeep still shifts and drives fine how ever i can use the gear limiter when i hit it left or right nothing happens i took it apart cleaned contacts reset battery but it still wont do it any suggestions? I dont want to replace the shift Module if it is not the issue.


On a side note When i make a sharp right or left turn i get a grinding noise in the front like the tires rub but they dont what could it be?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome