JeepForum.com - Reply to Topic
Thread: What did you do to your XJ/MJ today? Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
 
 
   

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
Today 02:06 PM
Luke95 I'll have more pictures later but I finished my manual swap and engine swap, rebuilt my hydro assist, and wheeled it. I'll post pictures later. Oh and it has new shoes that I enjoy.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
Today 01:00 PM
kluttsy01 well I might've jumped the gun on that winch.. finally got around to actually looking at it today and come to find out I believe the brake shaft assy is broke, if I supply pics can anyone confirm or deny my claims? My "buddy" I bought it off of took it came on his TJ when he bought it and he was replacing it with another, yada yada yada. When I picked it up it was in 4 different pieces (motor, gear assy, hub, and electronics) I went to put it together I cant find out how the motor attaches. Any help would be grateful.
Today 12:26 PM
TheBoogieman Cleaned it up and washed all the road salt off for now. I love the Desert sand color doesn't show mud/dirt. My TJ is RED!
Today 10:18 AM
pdcomm
Quote:
Originally Posted by katzklaw View Post
actually took it for a short drive (minor grocery getting) after being sick with the flu all week. sick on my b-day. got hubby sick. slept like a log. i think i ate half a day's worth of food for the last 5 days...

i'm glad it was a short drive with no cops around. woulda been interesting explaining... "ono ossifer.. i'm not drunk or stoned. i'm just getting over having teh flu... *coughcough*hack*cough*hack*wheeeeeeeeeeze*cough*. ... you, uh, might wanna use some hand sanitizer...."
Sure , spread your flu germs all over the internet . LOL

Get well soon , so you can speak english to those officers .
Yesterday 08:36 PM
katzklaw actually took it for a short drive (minor grocery getting) after being sick with the flu all week. sick on my b-day. got hubby sick. slept like a log. i think i ate half a day's worth of food for the last 5 days...

i'm glad it was a short drive with no cops around. woulda been interesting explaining... "ono ossifer.. i'm not drunk or stoned. i'm just getting over having teh flu... *coughcough*hack*cough*hack*wheeeeeeeeeeze*cough*. ... you, uh, might wanna use some hand sanitizer...."
01-23-2020 10:59 AM
Ralph77
Quote:
Originally Posted by Pinoy59 View Post
Mine has pretty much been sitting except for the occasional drive around town and the trails i run. I just did ball joints, c gussets, and shocks a little while ago. I haven't really driven it since because my alternator went out so I made the effort to replace it and the battery cables at the same time. I also replaced the muffler and tailpipe but it needs a little modification before i can really drive it. It is my daily driver again as of Monday so i really need to get on it.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
I always compare thrashing around out there in your 4X4 and skiing together.
When I used to ski, when my knees could still take it, at the end of the day be in the lodge warming up and taking off my boots.
You do not walk to the car in your ski boots. Even though some people do. It wears on the toes and heels of the boots and this effects binding release.
Anyway I would hear people talking about how they skied all day and did not fall once. While I probably wiped out about 10 times.
And I was a very good. Point being it just means you were not trying hard enough.
Same with thrashing around out there. If you weren't breaking stuff just means you were not trying hard enough. LOL.
01-23-2020 10:50 AM
Pinoy59
Quote:
Originally Posted by Ralph77 View Post
First while the Jeep is in pretty good shape, especially for this area, it is not as clean as people seem to think.

Second since I don't have a life, hardly drive her, and am not thrashing around out there anymore it makes things easier. And she is the only vehicle I own.

Third is if it were 25 years ago when I still had a life and was still thrashing around out there she would not look anything like she does now. LOL.
Mine has pretty much been sitting for the past 2.5 years except for the occasional drive around town and the trails i run. I just did ball joints, c gussets, and shocks a little while ago. I haven't really driven it since because my alternator went out so I made the effort to replace it and the battery cables at the same time. I also replaced the muffler and tailpipe but it needs a little modification before i can really drive it. It is my daily driver again as of Monday so i really need to get on it.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
01-23-2020 10:40 AM
Ralph77
Quote:
Originally Posted by TheBoogieman View Post
Looking pretty is secondary. Notice how clean Ralph77's engine bay (and Jeep) is compared to yours?
First while the Jeep is in pretty good shape, especially for this area, it is not as clean as people seem to think.
Second since I don't have a life, hardly drive her, and am not thrashing around out there anymore it makes things easier. And she is the only vehicle I own.
Third is if it were 25 years ago when I still had a life and was still thrashing around out there she would not look anything like she does now. LOL.
01-23-2020 10:08 AM
Pinoy59
Quote:
Originally Posted by TheBoogieman View Post
Looking pretty is secondary. Notice how clean Ralph77's engine bay (and Jeep) is compared to yours?

p.s. Years ago, I asked someone with 318,000 original miles on their Jeep how they kept it lasting that long and no oil leaks. They told me that the mud kept all the seals intact and washing it might screw things up. They NEVER changed the transmission fluid either. They used it for mail and newspaper deliveries daily too, so those were hard miles.

p.p.s. Are you really running RC 2.2 shocks and a dual stabilizer without hydro assist?
I was. I need to update my modifications. I have bilstein shocks, one ton steering and no stabilizer. I still have the dual stabilizer if you want it cheap! Lol



Sent from my SM-G975U using Tapatalk
01-23-2020 09:38 AM
TheBoogieman
Quote:
Originally Posted by Pinoy59 View Post
I know nothing about electronics so i just put them where they said to. Lol
Looking pretty is secondary. Notice how clean Ralph77's engine bay (and Jeep) is compared to yours?

p.s. Years ago, I asked someone with 318,000 original miles on their Jeep how they kept it lasting that long and no oil leaks. They told me that the mud kept all the seals intact and washing it might screw things up. They NEVER changed the transmission fluid either. They used it for mail and newspaper deliveries daily too, so those were hard miles.

p.p.s. Are you really running RC 2.2 shocks and a dual stabilizer without hydro assist?
01-23-2020 08:23 AM
Pinoy59
Quote:
Originally Posted by Ralph77 View Post
If you ever decide to rework that maybe try something like this:
I know nothing about electronics so i just put them where they said to. Lol

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
01-23-2020 02:04 AM
Ralph77
Quote:
Originally Posted by Pinoy59 View Post
I finally finished installing my new battery cables and alternator. I originally bought a 120 Amp replacement, but it was too big for the bracket so i had to settle for the 90 amp one. I even started it up and nothing caught fire or exploded! I hope this fixes the issues i was having. All seems well so far.



Sent from my SM-G975U using Tapatalk
If you ever decide to rework that maybe try something like this:
01-22-2020 07:52 PM
Pinoy59 I finally finished installing my new battery cables and alternator. I originally bought a 120 Amp replacement, but it was too big for the bracket so i had to settle for the 90 amp one. I even started it up and nothing caught fire or exploded! I hope this fixes the issues i was having. All seems well so far.



Sent from my SM-G975U using Tapatalk
01-22-2020 07:50 PM
kluttsy01
Quote:
Originally Posted by pdcomm View Post
I always wonder how a back flush after a drain opener soak would work for 'reviving' a plugged radiator .
Since you're contemplating a new radiator , maybe you could do a test for us ?
whoops, forgot to correct myself earlier I jumped the gun on wanting to replace the radiator, we got the block, heater core, and rad flushed out with straight water using the 'back flush' method and the temp gauge was still tapped out at 260 with water in it all while the upper hose was cold to the touch, both heater core lines hot and the lower hose hot (and not collapsed). let it cool off for awhile and filled it with about 3 gal of coolant started it back up and suddenly the upper hose is hot to the touch at full temp and everything is normal, apparently it was the t-stat being all screwy all along.
01-22-2020 06:47 PM
pdcomm
Quote:
Originally Posted by kluttsy01 View Post
"Flushed" the coolant system today in hopes of it helping my overheating problem. Turns out I need a new rad sense this one is plugged and not letting coolant flow thru properly.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
I always wonder how a back flush after a drain opener soak would work for 'reviving' a plugged radiator .
Since you're contemplating a new radiator , maybe you could do a test for us ?
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome