JeepForum.com - Reply to Topic
Thread: gauges all dead, lights all on Reply to Thread
Title:
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
 
 
   

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-19-2020 11:31 PM
Bigrigr
Quote:
Originally Posted by Arrow View Post
Hey all,

I have a 2007 Grand Cherokee Laredo and this issue started for me this morning as I drove to work. My Jeep sits in an unheated garage, and it was about 35 F inside and about 0 F outside. I drove down a hill and everything lit up like a Christmas tree...ABS, traction control, Check Trans, etc. Also, the speedo, tach, and fuel gauges do not work along with the radio and turn signals. Didn't try the windows. Oddly, when I pulled over on the side of the road, I turned the hazard lights on and they would not turn off until I disconnected the battery. When I reconnected it, they stayed off. The headlights stay on no matter what. The engine starts and stops properly with the turn of the key.

Cleaned up the battery terminals and connections but that didn't work. The 72 month battery will be 84 months old next month, so I figured it might be time for a new one. It was cranking a little slowly this winter, but nothing I'd otherwise be worried about. Auto store said it still had about 520 cold cranking amps (out of 750) but if I bought a new one I could bring it back if the new battery didn't solve the issue. Well, I brought the new battery home and installed it....and same problem as before.

I was charging my portable battery brick for my phone.

I just changed the wheel speed sensor about 6 weeks ago, and had a shop change the trans fluid/filter about 8 weeks ago. It's been working fine since then, however I do have a tire pressure sensor that needs replacing, so I was getting that warning light/chime from time to time.

Any thoughts?
You may do better in the correct forum, as this one Is for 99-04 GC, and you would probably be better off starting a new thread-rather than reviving a 8-9 year old one. Just my two cents...
02-19-2020 07:23 PM
Arrow
Different year, same problem

Hey all,

I have a 2007 Grand Cherokee Laredo and this issue started for me this morning as I drove to work. My Jeep sits in an unheated garage, and it was about 35 F inside and about 0 F outside. I drove down a hill and everything lit up like a Christmas tree...ABS, traction control, Check Trans, etc. Also, the speedo, tach, and fuel gauges do not work along with the radio and turn signals. Didn't try the windows. Oddly, when I pulled over on the side of the road, I turned the hazard lights on and they would not turn off until I disconnected the battery. When I reconnected it, they stayed off. The headlights stay on no matter what. The engine starts and stops properly with the turn of the key.

Cleaned up the battery terminals and connections but that didn't work. The 72 month battery will be 84 months old next month, so I figured it might be time for a new one. It was cranking a little slowly this winter, but nothing I'd otherwise be worried about. Auto store said it still had about 520 cold cranking amps (out of 750) but if I bought a new one I could bring it back if the new battery didn't solve the issue. Well, I brought the new battery home and installed it....and same problem as before.

I was charging my portable battery brick for my phone.

I just changed the wheel speed sensor about 6 weeks ago, and had a shop change the trans fluid/filter about 8 weeks ago. It's been working fine since then, however I do have a tire pressure sensor that needs replacing, so I was getting that warning light/chime from time to time.

Any thoughts?
11-08-2013 04:06 PM
wikkid237 lllll
01-12-2013 07:37 PM
zeltech 2012 - Jan.

I had this exact issue on a Jeep 2003 Grand Cherokee.

"- Gauges do not work, go to zero
- Odometer does not count mileage
- All warning lights are lit up
- No AC
- No Electric Windows
- Never Stalled the engine"

Headlights work fine,blinkers work fine.

I can tell you this.
I did nothing,but only clean out my battery terminals,because i had seen some corrosion going on.
Battery was only a year old.

After cleaning that, everything worked like a charm
No more further issues.

Definitely, on jeeps, Battery terminals need to be cleaned all the time for less issues to occur.
Always check that first when something electronic fails.

Zel
09-13-2012 04:26 PM
Dysan I am having these same issues, but have noticed that if I put the key to the On position with the driver door closed and I roll the window down, I don't have the issue. I am hoping I have pin pointed the area where the possible short is. Will update when I finally have time to actually tear into the driver's door and kick panel. Will probably replace the bad front speakers while I am in there too.
05-11-2012 09:59 AM
radryan505 I had a lot of these same problems when up in the mountains and had to get my father in law to tow me home. He said it was something with the relays and the fuzes under the hood. All the mud puddles i go threw have got everything all dirty and lose. So today I am check it all out. We havent found the exact problem yet but... If this helps anyone. But my car keeps dying. My gauges will be going crazy as I drive then out of left field the car will die. We are thinking there is an open in the wiring that is happening when I hit bumps and such.
01-02-2012 05:07 PM
michiganmaveric I am not saying this is the problem with any of these Jeeps, but on mine the main wire harness from the fuse box in the engine compartment goes through the firewall to a junction block behind the passengers side kick panel. There are 2 big connectors, approx 50 pins, on the junction block and the harness from the fuse box is the top connector. Well some how mine got all corroded and shorted out various wires causing all sorts of problems. Just something for everyone to check.
01-02-2012 09:34 AM
Rocklobster Check the wires in the front door boots for damage, and as said the battery,connections,and grounds.
01-02-2012 09:14 AM
p3dr0jeep My gauges all die ... Everything works great in the cluster exept the gauges ... Please help
11-06-2011 05:33 AM
notlegend Update:

Replaced instrument panel, worked for a month;
Replaced power windows control, worked for a month;
Then the problem came back again, still no codes read from ECU, was told to replace clockspring, PCM etc.

I sold it.
10-21-2011 03:44 PM
little_Jeep
Quote:
Originally Posted by hpalmatier View Post
i am encountering the same electrical problems that a lot of other jeep owners are encountering. gauges going haywire, all my warning lights on, windows only working when the car is in the on position, but not once it starts up..command center is down. none of the buttons on my steering wheel work, and my ac and heat when on and in the vent position will blow through the defrosters and the vents and will switch back and forth. we have put thousands into this and still havent found an answer anywhere. put a new battery in, cleaned terminals, changed the ignition switch. we are getting a p1686 code. if anyone has a resolution, please let us know. the dealer couldnt even figure this problem out. help?!?!
Have you been looking for a bad ground?

Search for your P11686 code, then compare what has been done to your Jeep to what has fixed other Jeeps......

Here is just one such thread that I found,

http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=462082
10-21-2011 02:09 PM
hpalmatier
2000 Jeep grand cherokee electrical problems

i am encountering the same electrical problems that a lot of other jeep owners are encountering. gauges going haywire, all my warning lights on, windows only working when the car is in the on position, but not once it starts up..command center is down. none of the buttons on my steering wheel work, and my ac and heat when on and in the vent position will blow through the defrosters and the vents and will switch back and forth. we have put thousands into this and still havent found an answer anywhere. put a new battery in, cleaned terminals, changed the ignition switch. we are getting a p1686 code. if anyone has a resolution, please let us know. the dealer couldnt even figure this problem out. help?!?!
08-02-2011 07:41 AM
4Tom
Quote:
Originally Posted by 85IrocZ-28
Remove the battery cables, clean the connections, re-install. Jeeps like batteries with proper voltage.
Take it to an auto parts store and have the battery tested. If it is bad, replace it.

More often than not, this is a battery issue.
Totally agree. Poor battery connection or weak battery will cause these problem. 99.9% of the time.

Battery drain can often be related to broken wires in rubber door booth causing the BCM to do strange things including drawing more current when vehicle is not in use resulting in flat battery and eventually battery failure.

Sent from my iPhone using JeepForum
08-02-2011 06:25 AM
little_Jeep I was having electrical issues with my 2000 WJ.. doing strange stuff.... one of the strange things was power windows & locks that would/would not work, plus numerous other issues.... found a write up about wires that run tru rubber boot between drivers side door and kick panel going bad and shorting out.. fix was not hard, but not easy (bad knees), but it was cheap (slice in new wires)..... all my electrical issues went away and have never returned. Best I can tell is there was just a massive power drain and this drain starved other systems of power they needed to operate.
07-31-2011 02:55 AM
85IrocZ-28 I wouldn't do that until after verifying that the battery is in good condition, and that the connections are clean.

If that doesn't do the trick, try wiggling the gear selector. I have seen many neutral safety switches cause problems in Jeeps, but the ignition switch doesn't seem to be a very common failure.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome