MYGIG Database Thread - Page 12 - JeepForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #166 of 211 Old 02-20-2015, 01:10 PM
mat8828
Registered User
1983 CJ7 
 
Join Date: May 2011
Location: Lexington
Posts: 222
It would seem so, there is a recall on the ignition switches that they don't have parts for. But apparently there is a fault in the power to them/through them that might have been causing this. It would also screw with the warning lights and other things. Quick fix, that seems to have fixed my radio issues as well.

mat8828 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #167 of 211 Old 02-23-2015, 08:36 AM
xsdbs
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: over here
Posts: 502
press and release the Uconnect phone button and say "English", then Uconnect will ask if you want to select English.



Quote:
Originally Posted by MrSundays View Post
Just bought a 2013 JKR and it came with the RES I believe with the external uconnect module. Somehow the uconnect is in Spanish! How can I do a reset on the module? Does the battery just need to be disco'd? Thanks yall!





Sent from my pocket brick
xsdbs is offline  
post #168 of 211 Old 02-25-2015, 12:10 PM
jchappy
Registered User
2011 JK Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: San Diego
Posts: 177
I have an 730N RHR with firmware 1.911 and gracenotes 3265, can I upgrade to V. 2.600 and GN 6168 with out issue?
whats the changelog between the two?

MY NEW JEEP- 2011 JEEP JKUR, Body Armor front bumper, Warn XD9000I winch, Synthetic winch line,XRC Rear Bumper W/Tire carrier, OBA W/1Gal Tank, Terafex 2.5in spring lift, Bilstein 5100 shocks,GY 315/70R17 Duratracs, 4.88 G2 gears, Cobra 75 CB

MY OLD JEEP-1999 Wrangler Sport 4.0L, 4" Pro Comp Lift, 33" BFG's, 8K winch, SYE, Viking soft top, onboard CO2 and all the recovery straps and equipment
jchappy is offline  
 
post #169 of 211 Old 03-03-2015, 01:32 PM
jtcorbin
Registered User
2007 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2015
Location: Charleston
Posts: 3
I have searched as best I could without finding an answer so hopefully someone here can help me out. I just purchased a MyGig REN from a seller on ebay with the description that it was a high speed unit. After install, it only half the time will flash the Jeep logo at start up and almost immediately starts playing audio from SiriusXM radio. The screen is completely black (off?) and none of the buttons are functional. I took my ride to the local dealer and they said that only a RER unit will work in my Jeep. They told me that they were getting a message that said "lost connection" when they looked into things. From what I can tell from various websites a REN unit should compatible with my Jeep. I have attached two pictures showing the factory stickers in the hopes that someone who knows a great deal about the radios can help (the part # is P05064759AC). Did I end up getting an incorrect unit? I have a '07 Sahara two door with the infinity sound system/sub and SiriusXM antenna and no steering wheel controls. It came with the RES unit originally.
Attached Thumbnails
$_57.jpg   $_571.jpg  
jtcorbin is offline  
post #170 of 211 Old 03-04-2015, 12:21 PM
MileHighBuckeye
Registered User
 
MileHighBuckeye's Avatar
2014 JK Wrangler 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Fort Collins
Posts: 118
Hey guys and gals! I've recently started experiencing issues with the 430N in my 2014 JKUR. When you're using the navigation, the system will sporadically either crash to a black "Guidance by Garmin" splash screen, and will stay there for some amount of time before the maps come back OR it will randomly go to a "Test Mode" screen. Also, the USB port in the arm rest no longer receives power when starting the Jeep. It will randomly get power throughout the course of a trip (anywhere from 5 to 30 minutes after starting the vehicle), rendering me unable to connect my phone for charging or media streaming. Has anyone else experienced issues similar to this? I've looked around the forum, but haven't been able to find any posts regarding this issue. Thanks in advance for the responses!

14 Rubicon Unlimited
MetalCloak 3.5 6Pak Edition
37" STT Pros, 4.88s
MileHighBuckeye is offline  
post #171 of 211 Old 03-06-2015, 07:22 AM
xsdbs
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: over here
Posts: 502
I have read about others having similar issues and it ended up being a HW issue and the radio(s) were replaced under warranty.



Quote:
Originally Posted by MileHighBuckeye View Post
Hey guys and gals! I've recently started experiencing issues with the 430N in my 2014 JKUR. When you're using the navigation, the system will sporadically either crash to a black "Guidance by Garmin" splash screen, and will stay there for some amount of time before the maps come back OR it will randomly go to a "Test Mode" screen. Also, the USB port in the arm rest no longer receives power when starting the Jeep. It will randomly get power throughout the course of a trip (anywhere from 5 to 30 minutes after starting the vehicle), rendering me unable to connect my phone for charging or media streaming. Has anyone else experienced issues similar to this? I've looked around the forum, but haven't been able to find any posts regarding this issue. Thanks in advance for the responses!
xsdbs is offline  
post #172 of 211 Old 03-16-2015, 05:41 PM
revans3437
Registered User
2011 TJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Ok, I accidentally disabled the touch portions of the radio through the engineering portal. So, how to get back to the engineering portal to re enable the touch part of the radio. I tried pulling the IOD fuse to reset the radio, and it did reset the time and such, but it didn't reset the screen back so i could even go through the calibration, which I have done before.

Can anyone help, as to what my next step is?
revans3437 is offline  
post #173 of 211 Old 05-01-2015, 12:00 PM
myrddin
Registered User
2009 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Indiana
Posts: 122
Good stuff in this thread... I wish all the links worked? Anyone know of a repository? Trying to learn about the My Gig in the 2009 Unlimited Rubicon I have.

2009 JKU with a Rugged Ridge Short Winch Bumper and a WARN ZEON 10-S winch
myrddin is offline  
post #174 of 211 Old 05-04-2015, 04:18 PM
revans3437
Registered User
2011 TJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
So, I hope someone has the answer to a disabling the touch portions of the menu. While calibrating and in the engineering mode, I accidently disabled it, thinking I could just re enable it. Well, touch won't respond at all. I made a few calls to Chrysler, who had no idea. I finally got through to the company that originally used to service them solely for Chrysler (they don't anymore). and they told me I would have to replace the whole touch screen with a new, which they said would reset it, but that's $250, which isn't worth it versus just replacing (is what Chrysler wants me to do). I tried disconnecting the fuse to the radio, but all that did was reset the presets, time, preferences, etc. I read where you can downgrade the firmware, which automatically brings up the calibration menu, but no one including Chyrsler has the 9.1 version firmware. So..I am hoping someone has a work around, and if not, at least the info I have found so far is out there for someone to read. BTW, i have a 430 REN non Navigation radio.
revans3437 is offline  
post #175 of 211 Old 05-16-2015, 01:19 PM
terpsmandan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Penn Yan, NY
Posts: 1,270
Quote:
Originally Posted by myrddin View Post
Good stuff in this thread... I wish all the links worked? Anyone know of a repository? Trying to learn about the My Gig in the 2009 Unlimited Rubicon I have.
You can add the microphone and turn on the Bluetooth. No A2DP however. Because of the HDD, I am not going to get the iPod cable. Not sure if it will work with the 30 pin to lightning adapter.
terpsmandan is offline  
post #176 of 211 Old 06-20-2015, 10:52 AM
jimbo92
Registered User
2011 JK Wrangler 
 
Join Date: Nov 2009
Location: the woods
Posts: 13
Just ordered my 2015 Rubicon Hard Rock without the Nav. Figured I would go aftermarket and got to playing with my buddies 430N with garmin and loved it. Went to add it to my order and too late, because it is a sold order they already put it in d status. If I order a late model 430N online is it plug and play?

I have sat radio, and connectivity/uconnect optioned out on the jeep. From what im reading I shouldnt have to add anything for the gps to work and all the voice command stuff should work as intended right?
jimbo92 is offline  
post #177 of 211 Old 06-22-2015, 05:46 AM
xsdbs
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: over here
Posts: 502
Yes, this would be a PnP installation. The only small issue is to try to make sure you get the security code for the radio. If not, then you'll need to take the vehicle and a bill of sale to the dealership. They'll be able to place a call to get the security code and at the same time, they'll enter your VIN# into the computer system as the new owner of that radio.







Quote:
Originally Posted by jimbo92 View Post
Just ordered my 2015 Rubicon Hard Rock without the Nav. Figured I would go aftermarket and got to playing with my buddies 430N with garmin and loved it. Went to add it to my order and too late, because it is a sold order they already put it in d status. If I order a late model 430N online is it plug and play?

I have sat radio, and connectivity/uconnect optioned out on the jeep. From what im reading I shouldnt have to add anything for the gps to work and all the voice command stuff should work as intended right?
xsdbs is offline  
post #178 of 211 Old 07-17-2015, 03:30 AM
jespuna
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Mygig and Jeep KK (Cherokee / liberty 2008)

Help! Buy online MyGIG rb2 to install one in my jeep kk (Cherokee or Liberty 2008). When connecting-the unbootable. Why? thank you very much

Ayuda! Compre por internet un mygig rb2 para instalar en mi jeep kk (cherokee o liberty 2008). Al conectar-lo no arranca. Porque? Muchas gracias
jespuna is offline  
post #179 of 211 Old 07-17-2015, 03:44 AM
jespuna
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Help! Buy online MyGIG rb2 to install one in my jeep kk (Cherokee or Liberty 2008). When connecting-the unbootable. Why? thank you very much

Ayuda! Compre por internet un mygig rb2 para instalar en mi jeep kk (cherokee o liberty 2008). Al conectar-lo no arranca. Porque? Muchas gracias!
jespuna is offline  
post #180 of 211 Old 07-20-2015, 08:33 AM
xsdbs
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Location: over here
Posts: 502
can you explain this a bit better? I'm not really getting it.

1) What year and model vehicle do you have?
2) What year and model vehicle did the radio come out of?
3) What do mean by "unbootable"?




Quote:
Originally Posted by jespuna View Post
Help! Buy online MyGIG rb2 to install one in my jeep kk (Cherokee or Liberty 2008). When connecting-the unbootable. Why? thank you very much

Ayuda! Compre por internet un mygig rb2 para instalar en mi jeep kk (cherokee o liberty 2008). Al conectar-lo no arranca. Porque? Muchas gracias
xsdbs is offline  
Reply

Tags
database , information , JK Wrangler , mygig , wrangler

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Got my Mygig uconnect working highoctane JK Wrangler Technical Forum 11 07-14-2009 04:12 PM
Iphone 3.0 and uconnect Cavi JK Wrangler Technical Forum 2 06-17-2009 09:44 PM
Uconnect, Iphone G3, Worked now dosen't, No Dealer Help! consultJK JK Wrangler Technical Forum 13 06-16-2009 01:28 PM
uConnect on '08 JK w/MyGIG? OffRoadRyder JK Wrangler Technical Forum 5 10-20-2008 07:05 AM
MyGig Uconnect set up Scootr JK Wrangler Technical Forum 0 05-05-2007 09:46 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome