Issues after air bag recall - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-20-2020, 04:53 PM Thread Starter
punkin
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 13
Issues after air bag recall

Had my airbag recall completed and now I am having issues. When I pulled out into traffic it was not shifting right but it straightened out and went back to normal so just thought it was a fluke. Then when leaving my house, driving up a hill it would not shift and it was losing power and I didnt think I was going to make it up the hill and then it started working. Got out on the highway, my traction control light came on and when I would turn on my cruise control the light would come on to indicate it was on but when I would try to set it, it would turn off! It has been fine for a few days and now the same crap on the way home from work. Havent called the dealership yet. Wanted to hit u all up first. 2013 JK Sport

punkin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-21-2020, 09:28 AM
cranbiz
Moderator
 
cranbiz's Avatar
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Nov 2015
Location: Wentworth
Posts: 4,311
Sounds like you have an intermittent wheel speed sensor. That would do what you are seeing. I'ts most likely a coincidence as the airbag recall won't go anywhere near wheel sensor wiring.

Get a scanner that can read ABS and see what codes you have.

06 KJ
12 JK, 2.5" Teraflex lift, Bilstein 5100's, BFG KM3's 37x12.5/R17
17 WK2 Trailhawk
KN4BBA
cranbiz is offline  
post #3 of 5 Old 01-29-2020, 07:16 AM
arielgs74
Registered User
 
arielgs74's Avatar
2016 JK Wrangler 
 
Join Date: Nov 2019
Location: Santiago de Chile
Posts: 5
Garage
I gotta take mine for the same recall.

I hope it is nothing serious in yours!

Finally back on the 4x4 world!!
Got my Wrangler Unlimited Sahara 2016!
arielgs74 is offline  
 
post #4 of 5 Old 01-30-2020, 07:20 AM Thread Starter
punkin
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 13
Well turns out I was due for service and my oil was low. This threw a couple codes and was just protecting itself. Now I just need to figure out why I'm using so much oil between services. Nothing on the garage floor
punkin is offline  
post #5 of 5 Old 01-30-2020, 09:24 AM
cranbiz
Moderator
 
cranbiz's Avatar
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Nov 2015
Location: Wentworth
Posts: 4,311
Maybe a cracked oil cooler? Unfortunately, that requires pulling the intake to inspect and/or replace. If you are close to 100K, replacing the plugs also requires pulling the intake, that would be a fine time to inspect the oil cooler.

06 KJ
12 JK, 2.5" Teraflex lift, Bilstein 5100's, BFG KM3's 37x12.5/R17
17 WK2 Trailhawk
KN4BBA
cranbiz is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome