Parking brake dilemma - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 12-31-2017, 05:27 AM Thread Starter
2001jeep4x4
Registered User
2001 TJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 156
Parking brake dilemma

I can't get my parking brake to work.
Problem is it's a manual on 35s and turned off and in first they turn the engine and it rolls. ( I have to carry a 4x4 to block the tires)

I have checked the drum brake pads and they are good.
I adjusted them with the star wheel until i could slightly hear grinding.
The handle and line has resistance pulling it up like it should.
But it doesn't engage the brakes at all.
Any advice

2001jeep4x4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 12-31-2017, 05:58 AM
slickrocksteve
Registered User
2006 TJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 333
Sounds like maybe the previous worker did not put the cable supports on right. If not right, they could be pulling the cable, and not moving the shoes. Also, check to be sure the cable is really moving the bridle to the shoes. If not, you can adjust the bridle also.
slickrocksteve is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome