Random Clicking when accel/decel and slight vibration - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 06-18-2021, 11:18 AM Thread Starter
katwalk27
Registered User
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 20
Random Clicking when accel/decel and slight vibration

I have an '86 CJ7 with T5. A couple of nights ago, I started to notice a random clicking sound underneath. I say random because it does not to seem to be in rhythm with wheel or engine speed. It only seems to happen when the drivetrain is under load when acceleration or decelerating. Also, a very slight vibration that gets bigger with speed started at the same time. I have been driving it around my neighborhood while hanging out the drivers door to try to pinpoint it and it sounds to be coming from directly under me, like where the transfer case sits. I have crawled around and checked all ujoints, drive shafts, etc and it is all tight as a drum.

This weekend, with the help of my wife, I plan to put the rear wheels up on jack stands and run it so I can try to duplicate it while being able to peer underneath. In the meantime, any ideas?

Thanks - Farrell

katwalk27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-18-2021, 02:42 PM
bob4703
Registered User
1974 CJ5 
 
Join Date: Feb 2015
Location: Easley
Posts: 2,853
Often these sounds are made by the exhaust pipe hitting something underneath. Look for shiny spots on the tail pipe.

-----

Paved roads are prime examples of government over spending!
bob4703 is online now  
post #3 of 6 Old 06-18-2021, 04:05 PM
Techlight
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Dec 2019
Location: Lancaster CA
Posts: 323
Garage
I once had my center cap on one of my back rims do this as well. Took me awhile to hunt it down...it was moving slightly and making a small tick/clunk sound.

Not that this addresses the vibration. Have you tried greasing the ujoints and seeing if the sound changes? Do you have a lift? Is it all stock? Helpful if you fill out your profile too so folks know what your running.

,[_____],
_-o||||||||o-_
()_)ŻŻŻŻ )_) 1984 CJ7 Renegade, 4.2L-TBI, D30, AMC20, 4.5" OME lift
Techlight is offline  
 
post #4 of 6 Old 06-19-2021, 12:42 PM
mpulokas
Registered User
1977 CJ7 
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 112
check U-joint for sure. All of them.

- MAP
mpulokas is offline  
post #5 of 6 Old 06-20-2021, 09:11 AM Thread Starter
katwalk27
Registered User
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 20
Thanks all, working on it today - fingers crossed.
katwalk27 is offline  
post #6 of 6 Old 06-28-2021, 09:51 AM Thread Starter
katwalk27
Registered User
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 20
2 new u-joints and all problems solved. Thanks everyone
katwalk27 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome