New to me 2005 Jeep WK 3.7l oil light - JeepForum.com
 2Likes
  • 2 Post By kdpearson03
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 02-21-2020, 08:26 PM Thread Starter
kdpearson03
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany
Posts: 7
New to me 2005 Jeep WK 3.7l oil light

Hi All,
I have a new to me WK had an oil light periodically come on. Found the sending unit was leaking and causing the light to flicker at low idle so I replaced it. Low speed flicker is fixed!

Now the every first time I start it the oil idiot light comes on solid however if I shut the engine off and start it right back up again the light stays out. This was happening periodically before I replaced the sending unit but now it does it every time I "first" start it.

I searched here but only found references to the light coming on intermittently due to faulty sending unit.

Any thoughts?


2004, 2003 WJ Special Edition
2004,2003, 2000 Jeep WJ Laredo
1996 Jeep XJ Forest Service Green
kdpearson03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 02-22-2020, 07:21 PM Thread Starter
kdpearson03
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany
Posts: 7
Hi all,

It appears I fixed the problem. I pulled the new sending unit and reinstalled. Before I put the connector back on I cleaned it out really good with contact cleaner. Now it acts as it should. Apparently oil in the connector caused enough resistance to get a "trip the light" signal to the PCM.

Ken
schobbs and thearborbarber like this.
kdpearson03 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome