07 Hemi no start/kinda cranks - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-10-2021, 08:23 PM Thread Starter
freddyb143
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
07 Hemi no start/kinda cranks

Random issue. Starts and runs fine sometimes, other times it just doesnt..when it's not starting these are the symptoms. When the ignition is turned the starter barely turns for a blink of an eye, radio shuts off, dash indicator lamps stay illuminated for about ten seconds even after key has been removed. When running properly these lights would turn off immediately when key is removed. When the lamps do turn off the radio comes back on, only with no sound. When I turn the key back to acc or on the sounds comes on as do the normal startup indictator lamps. Turn the key and uhhh, a barely crank and back to square one.

Hours later or maybe the next day, normal startup and running fine. Please help, this is very frustrating and I got no more ideas. New starter, battery and starter relay. Possible ecm issue? Maybe, but what module controls the starting circuit and the radio?

freddyb143 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-13-2021, 04:47 PM
nvrdone1
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Sep 2014
Location: duvall
Posts: 747
when the starter was installed was the "yellow wire" checked for corrosion ? that connection can cause all kinds of problems.
nvrdone1 is offline  
post #3 of 4 Old 06-14-2021, 08:46 AM Thread Starter
freddyb143
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
The clip on for the solenoid was melted. It has been replaced. So no corrosion there.
freddyb143 is offline  
 
post #4 of 4 Old 06-14-2021, 08:49 AM Thread Starter
freddyb143
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
Also I needed to update the post anyways. Seems it does fine when it's cold, the issue is after it warms up. Then it doesn't start until it cools down. It started 20+ times in my driveway, then took it a few turns around the block, came back home turned it off and bam! No start
freddyb143 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome