Stupid tone rings/abs crap - JeepForum.com
 1Likes
  • 1 Post By 97Mule
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old 04-29-2019, 07:20 AM Thread Starter
MGDWJ
Registered User
 
MGDWJ's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: Amarillo
Posts: 1,041
Stupid tone rings/abs crap

So a little bit over a week ago I swapped axles in my WJ. I went with a 2004 Ford F350 Dana 60 and a 2005 Chevy 2500 HD gasoline 14 bolt with factory disc brakes and emergency brake. Long story short is I cannot get my Jeep to read the tone ring signal coming from the super duty axle. originally I just wired in the front sensors to the front axle through all my research I have read that it doesn't matter which and sensor you have is long as one of them is hooked up you will have speedometer. I then wired in both the front abs tone ring to see if that would help did not help at all. I then wired the front and the rears to the front abs tone ring so that all four should be getting the same signal and still not work. Anyone have any insight?



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MGDWJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 04-29-2019, 08:04 AM
97Mule
Web Wheeler
 
97Mule's Avatar
2002 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: CHEWELAH
Posts: 2,336
Garage
When i put my dana 44 in front i just spiced in the wires on both sides. No abs light!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97Mule is offline  
post #3 of 9 Old 05-15-2019, 06:10 AM Thread Starter
MGDWJ
Registered User
 
MGDWJ's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: Amarillo
Posts: 1,041
Victory!!!! I finally got my speedometer working.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MGDWJ is offline  
 
post #4 of 9 Old 05-15-2019, 07:46 AM
97Mule
Web Wheeler
 
97Mule's Avatar
2002 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: CHEWELAH
Posts: 2,336
Garage
Quote:
Originally Posted by MGDWJ View Post
Victory!!!! I finally got my speedometer working.
What did u do? Others might need or learn from ur experience.
2oldjeeps likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97Mule is offline  
post #5 of 9 Old 05-15-2019, 10:50 AM
2oldjeeps
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 1,704
???

99wj,143,000 miles
00xj,177,000 miles
10hummer3,74,000 miles
98xj,130,000 miles
2oldjeeps is offline  
post #6 of 9 Old 05-15-2019, 02:02 PM
97Mule
Web Wheeler
 
97Mule's Avatar
2002 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: CHEWELAH
Posts: 2,336
Garage
@MGDWJ , Amarillo by morning........ Well , how did u fix?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97Mule is offline  
post #7 of 9 Old 05-15-2019, 04:09 PM Thread Starter
MGDWJ
Registered User
 
MGDWJ's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: Amarillo
Posts: 1,041
I tapped into my np231 for speedometer signal. Then wired into my abs harness to get the signal to my pcm and on to the dash FWI a WJ with 4.88 gears and 37's it takes a 39 tooth speedo gear. Speedo is now about 1 mph off.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MGDWJ is offline  
post #8 of 9 Old 05-16-2019, 08:55 AM
97Mule
Web Wheeler
 
97Mule's Avatar
2002 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: CHEWELAH
Posts: 2,336
Garage
Glad u got it figgered out!
I never look at the speedo, when i tilt the wheel i cant see it. I just use glance over at the gps we have on the dash.
When i see red & blue lights in the mirror, i know i'm going to fast!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97Mule is offline  
post #9 of 9 Old 05-16-2019, 12:58 PM Thread Starter
MGDWJ
Registered User
 
MGDWJ's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: Amarillo
Posts: 1,041
Not having the speedo input to the pcm was making my tranny shift funky and I noticed a reduction in power and throttle response


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MGDWJ is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Custom Tone Ring wireman121 TJ Wrangler Technical Forum 3 12-02-2018 04:48 PM
2017 GC reverse sensor tone stuck on 2008OverlandCRD WK2 Grand Cherokee Forum 6 08-19-2018 06:30 PM
4.7 HO Tone Ring swap fl_jeep WJ Grand Cherokee Forum 7 05-30-2018 08:38 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome