8 speed transmittion service - JeepForum.com
 2Likes
  • 2 Post By Willow23
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 12-02-2019, 06:26 PM Thread Starter
Willow23
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
8 speed transmittion service

Hi all, changed my 8 speed transmittion fluid and pan yesterday, was a pita, but got it done. Having a issue though....I drained 4.6lt out and only can put back in 4lt. I've gone through the fill procedure and taken it for a good drive. 4lt is all it'll take. Could it of been over fill from factory? Shifting ok, temp is ok.

Cheers

Willow23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-02-2019, 11:46 PM
ColdCase
My Reality Check Bounced
 
ColdCase's Avatar
2011 WK 
 
Join Date: Sep 2009
Location: New England
Posts: 14,544
What fill procedure did you use, i.e. did you keep topping it up after running it hot and cold?

I was born with nuttin' and I still have most of it.
Current: 2011 Grand Cherokee Overland V8, 2009 Liberty Rocky Mt V6
Previous: 2000 Grand Cherokee Laredo I6, 1979 CJ7 I6 Quadratrac
ColdCase is online now  
post #3 of 4 Old 12-03-2019, 02:18 AM Thread Starter
Willow23
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
8 speed transmission service

I filled the transmission woth the new pan in it until fluid was running out. Started up, put into drive for 5 sec, reverse for 5 sec, ran in second gear for 5 sec (wheels off ground) pit into netural and held engine at 2000rpm for 5 seconds, placed in park. Shut off (trans was at 50degC (needs to be between 30 and 50degC) checked fluid, put a tiny amount in until it was running out again. Done. Still less than 4lt...

Checked this morning when cold (still 30deg) and put another tiny amount in.

Is the motor meant to be running while filling up?? Only thing I can think of...
Willow23 is offline  
 
post #4 of 4 Old 12-03-2019, 07:16 AM Thread Starter
Willow23
Registered User
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
So found out the car has to be RUNNING while doing the final fill. Got another 1lt in it bring it to what came out. Should of read the instructions properly the first time...
ColdCase and diverscale like this.
Willow23 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome