2013 overland, transmission slipping - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 02-14-2019, 06:04 AM Thread Starter
Steeven
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 37
2013 overland, transmission slipping

Got the overland fro less than 3 month and the transmission is sometimes slipping in first gear when it's cols outside.
It's at the garage this morning to check the oil level.
From what I read on the internet, its a relatively common problem.

Hoping its just that....

Steeven is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 02-14-2019, 06:09 AM
ColdCase
My Reality Check Bounced
 
ColdCase's Avatar
2011 WK 
 
Join Date: Sep 2009
Location: New England
Posts: 13,246
V8 or V6?

Current: 2011 Grand Cherokee Overland V8, 2009 Liberty Rocky Mt V6
Previous: 2000 Grand Cherokee Laredo I6, 1979 CJ7 I6 Quadratrac
ColdCase is offline  
post #3 of 7 Old 02-14-2019, 06:56 AM Thread Starter
Steeven
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 37
V6 with the 5 speed auto
Steeven is offline  
 
post #4 of 7 Old 02-14-2019, 07:01 AM Thread Starter
Steeven
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 37
Just hit 80,000 miles
Steeven is offline  
post #5 of 7 Old 02-14-2019, 10:46 AM Thread Starter
Steeven
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 37
Mechanic said there was about 0.5 liter missing. Nothing out if the ordinary.
He test drive it and had no problem...

BUT, he tought something was off at idle. Check a cataliser and found out the right one was too hot and needs to be changed. I'll get a second opinion I think.
Steeven is offline  
post #6 of 7 Old 03-18-2019, 10:43 AM Thread Starter
Steeven
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 37
The right cat was partially plugged. Got it replaced and it drives a lot better now.
Steeven is offline  
post #7 of 7 Old 03-18-2019, 01:27 PM
BigTizzie
Registered User
 
BigTizzie's Avatar
2011 WK 
 
Join Date: Jun 2016
Location: Snowy Minnesota
Posts: 260
Interesting problem. Thanks for sharing..

I know what being low on transmission fluid feels like. No high speeds. DAMHIK
BigTizzie is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
NAG1 Transmission Slipping Sosruko WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 3 01-30-2019 08:01 PM
Anyway to track lock/unlock in 2013 GC Laredo jeepgc123 Grand Cherokee General Discussion 0 11-27-2018 02:41 PM
Deciding between 2013 GC vs 2014 GC V6 m1kesta WK2 Grand Cherokee Forum 7 10-08-2018 05:47 PM
Obama claims his presidency was scandal-free. SDDAVE Politics, Religion & Controversy 65 07-03-2018 08:54 AM
2017 430N Installed in a 2013 - Both JKUís SeptemberC Audio, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical 0 12-20-2017 10:07 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome