13 humming noise? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 09-19-2020, 04:21 PM Thread Starter
dtrkyman
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Santa Fe
Posts: 417
13 humming noise?

Any thoughts on a constant humming, seems to be getting louder. Just had tires rotated and no change, guys checked bearings, they think it is tire noise, running Dueler AT and never had any noise issues with the last 2 sets.

Would a transfer case make noise like that, steady droning sound, louder at higher speeds.

Any suggestions before I take it back for inspection?

What is the proper fluid for the transfer case, has not been changed, 140k

My wife even commented on it, so you know something is wrong!

Regards.

dtrkyman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 09-19-2020, 05:13 PM
ColdCase
My Reality Check Bounced
 
ColdCase's Avatar
2011 WK 
 
Join Date: Sep 2009
Location: New England
Posts: 17,916
A growl or drone is typically one bearing or another. I had a rear wheel bearing drone, which confused the heck out of us until it just got bad enough. Any exhaust restriction?

Which transfercase? Is anything wet underneath, were the fluid levels checked? Any debris on the driveshaft? What about drive shaft joints, those usually vibrate at a specific speed, however. Could one or more of the drivetrain mounts be worn, enough that more noise is getting into the body? The WK2 body is more susceptible to drone than most. Are the CV flange screws tight?

Everyone seems to blame tires but are they cupped, can you borrow another set of wheels/tires?

I just got lost in thought. It was unfamiliar territory;
Current: 2011 Grand Cherokee Overland V8, 2009 Liberty Rocky Mt V6
Previous: 2000 Grand Cherokee Laredo I6, 1979 CJ7 I6 Quadratrac
ColdCase is online now  
post #3 of 6 Old 09-19-2020, 10:07 PM Thread Starter
dtrkyman
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Santa Fe
Posts: 417
No leaks, was thinking about trying a different set of tires but not available to me right now.

Will look into suggestions, thanks coldcase


Sent from my iPhone using Tapatalk
dtrkyman is offline  
 
post #4 of 6 Old 09-21-2020, 09:44 AM Thread Starter
dtrkyman
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Santa Fe
Posts: 417
Now saying both front wheel bearing assemblies, gave them a hard time and they are discounting labor since they had just done the brakes last week and I asked them to check the noise out.

Pisses me off having to go back but I can walk there so not a huge problem, so hopefully all is quiet after this fix. I have had good luck with this shop but the one mechanic who figured out a phantom noise 3 other shops could not is no longer there.
dtrkyman is offline  
post #5 of 6 Old 09-27-2020, 10:32 AM
CHeYeNNe71
Junior Member
2014 WK 
 
Join Date: May 2020
Location: Phoenix
Posts: 43
My driver side front hub bearing is doing the same and will be replacing both soon. 2014 w/102k miles
CHeYeNNe71 is offline  
post #6 of 6 Old 09-30-2020, 02:20 PM Thread Starter
dtrkyman
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Santa Fe
Posts: 417
Mine made it 141k, both changed, crazy how loud they got, forgot how quiet the jeep rode, you know it's bad when the wife goes for a ride and says what is that noise!
dtrkyman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome