Metal Found on Transmission Magnet: Any Ideas? Reviews, Ratings, Specs & Prices
Review Categories
Armor
  Bumpers
  Differential Guards
  Rocker Guards
  Roll Cages
  Skid Plates
Audio, CB, & Electrical
  Audio Players
  Batteries
  CB & Ham Radios
  GPS
  Speakers
Axles
  Axle Shafts
  Brakes
  Gears
  Hubs
  Lockers
  Steering
Body
  Body Lifts
  Consoles, Security & Storage
  Exterior Accessories
  Fender Flares
  Lighting, Lenses & Bulbs
  Roof Racks & Cargo Areas
  Tops
Engine
  Alternators
  Carburetors
  Chips
  Exhaust
  Headers
  Induction
  Internal Parts
  Motor Mounts
  Starters
  Throttle Body
Interior
  Gauges
  Misc
  Seats
Recovery
  Winch Cable and Hooks
  Winches
Suspension
  Complete Lift Kits
  Control Arms
  Shocks
  Springs
  Steering Stabilizers
  Track Bars
Tires & Wheels
  Tires
  Wheels
Transfer Case
  SYE Kits
  Transfer Cases
Transmissions
  Transmissions
Previous Product Transmissions Next Product

Metal Found on Transmission Magnet: Any Ideas?

Email This Bookmark Print This Review      Find On: JCWhitney.com | eBay.com
Rating: None

Product Information


Hey ya'll! Today I dropped the transmission pan and swapped out the two filters in the transmission of my 2001 WJ 4.7l v8 Limited. Bought the jeep about two months ago for 300 dollars. Previous owner didn't want anything to do with it and thought it humorous that I believed I could g ed t it running again. The jeep currently has 191,450 miles on it and I use it every day for my commute to and from work. I have worked on this vehicle almost every day and really appreciate all of the forums and contributions from the fellow Jeep owners who have the extensive experience dealing with the common issues that arise due to wear and tear or the neglected maintenance of vehicles. I have only been able to succeed with every effort I have put forth on my Jeep because of all of the valuable resources and advice ya'll contribute. Thank you!
In the process of changing my transmission fluid, clinging to the magnet on the pan was a piece of metal that I can not identify. Initially I thought it was a piece of the actuator plate cover mounted on the valve body but I could see that the entire plate was intact. I scoured the exploded view of the transmission (545RFE) and am unable to locate its origin. I have a slightly hard upshift on 2nd-3rd but no other issues with the drivability. I'm stumped! If ya'll have any ideas, I welcome some fresh ideas because I am out of them. Thanks again!

Tags
None

Login or Register to Add Review

Mopedmike01
Registered User
Mopedmike01's Reviews
03-02-2021, 03:33 AM

Comments: Here are the images.









For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome