VIC: Does this look bad? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 06-16-2019, 01:23 PM Thread Starter
KiloWatts
Member
 
KiloWatts's Avatar
1996 ZJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Philadelphia
Posts: 358
VIC: Does this look bad?

Finally took my VIC out and reflowed all the joints. Was not getting any display at all. But then I noticed this ... Looks like something blew up. Any hope for my VIC?

Attached Thumbnails
IMG_20190616_145557_1560712960226.jpg   IMG_20190616_152314_1560713006699.jpg  

1996 4.0 L6 RWD
KiloWatts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-16-2019, 05:16 PM
Mr. Puddles
Senior Member
1996 ZJ 
 
Join Date: Mar 2018
Location: Little Elm
Posts: 555
Garage
It's cooked. Find a new one.

Sent from my LM-V405 using Tapatalk

Follow the build!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2002 Dakota aka Winnie aka Mad Max
1996 Grand Cherokee aka Puddles aka Pikey Life
Quote:
Originally Posted by kg6mov View Post
The 4.0 is dumb old tractor motor, itís too stupid to know itís supposed to die.
Mr. Puddles is offline  
post #3 of 6 Old 06-16-2019, 05:45 PM Thread Starter
KiloWatts
Member
 
KiloWatts's Avatar
1996 ZJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Philadelphia
Posts: 358
Yeah. Didn't work. Ordered a new one. Fingers crossed.

That being said, this is one of the weirdest looking circuitboards I've seen. And the display is actually vacuum tubes. Crazy.

1996 4.0 L6 RWD
KiloWatts is offline  
 
post #4 of 6 Old 06-16-2019, 05:46 PM
Mr. Puddles
Senior Member
1996 ZJ 
 
Join Date: Mar 2018
Location: Little Elm
Posts: 555
Garage
Quote:
Originally Posted by KiloWatts View Post
Yeah. Didn't work. Ordered a new one. Fingers crossed.
New one? From where

Sent from my LM-V405 using Tapatalk

Follow the build!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2002 Dakota aka Winnie aka Mad Max
1996 Grand Cherokee aka Puddles aka Pikey Life
Quote:
Originally Posted by kg6mov View Post
The 4.0 is dumb old tractor motor, itís too stupid to know itís supposed to die.
Mr. Puddles is offline  
post #5 of 6 Old 06-16-2019, 05:48 PM Thread Starter
KiloWatts
Member
 
KiloWatts's Avatar
1996 ZJ 
 
Join Date: Aug 2013
Location: Philadelphia
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by Mr. Puddles View Post
New one? From where
Used... eBay.

1996 4.0 L6 RWD
KiloWatts is offline  
post #6 of 6 Old 06-17-2019, 12:40 PM
zjosh93
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Austin
Posts: 2,796
Only way to know is to scrape the covering off and see if any traces are broken. On my VIC one of the caps puked corrosive junk on a couple traces. I scraped and wire brushed the area clean and soldered a bit of wire over the break. New cap installed and its been working fine for 7 years or so.
zjosh93 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome