OBD codes - JeepForum.com
 1Likes
  • 1 Post By jtec
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 01-27-2020, 05:10 PM Thread Starter
Wolfeman1992
Registered User
 
Wolfeman1992's Avatar
1994 ZJ 
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 448
Garage
OBD codes

Alright one of you walking encyclopedias pulled my ZJs codes and I keep finding different answers on what they mean 12 13 22 55

94 ZJ 4.0 4.5" on 31s

Wolfeman1992 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-27-2020, 05:22 PM
jtec
Web Wheeler
 
jtec's Avatar
2014 JK Wrangler 
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 7,212
12* . . . . . . . . . . Battery Disconnect
13** . . . . . . . . . . No Change in MAP From Start to Run
22** . . . . . . . . . . ECT Sensor Voltage Too High
55* . . . . . . . . . . Completion of diagnostic trouble code display

* mil off
** mil on

When I see the price of OEM I think aftermarket.
When I see the quality of aftermarket I think OEM.
jtec is offline  
post #3 of 6 Old 01-27-2020, 05:26 PM Thread Starter
Wolfeman1992
Registered User
 
Wolfeman1992's Avatar
1994 ZJ 
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 448
Garage
Ok so 13 is troubling 22 make sense since the connector is broken, thank you

94 ZJ 4.0 4.5" on 31s
Wolfeman1992 is offline  
 
post #4 of 6 Old 01-27-2020, 05:56 PM
jtec
Web Wheeler
 
jtec's Avatar
2014 JK Wrangler 
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 7,212
13 should be easy- check for vacuum to map, check elec connector.

small rubber vac seal at TB.

When I see the price of OEM I think aftermarket.
When I see the quality of aftermarket I think OEM.
jtec is offline  
post #5 of 6 Old 01-27-2020, 06:01 PM Thread Starter
Wolfeman1992
Registered User
 
Wolfeman1992's Avatar
1994 ZJ 
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 448
Garage
I say troubling because I replaced the MAP sensor already

94 ZJ 4.0 4.5" on 31s
Wolfeman1992 is offline  
post #6 of 6 Old 01-28-2020, 01:12 AM
jtec
Web Wheeler
 
jtec's Avatar
2014 JK Wrangler 
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 7,212
Map sensor 3 wires.
#3 violet with white - is 5v referance
#2 red with white center of connector is signal
#1 black with lt blue is ground

with KOEO - leave connected - what is voltage
#3 wire ? should be @5v
#2 wire? should be @ 4 to 4.5
#1 confirm a good ground.

Start engine #2 should change and go lower - opening throttle it should move YES or NO?

have fun
Attached Images
 
Wolfeman1992 likes this.

When I see the price of OEM I think aftermarket.
When I see the quality of aftermarket I think OEM.
jtec is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome