cherokee stalls! please help.. - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-29-2014, 10:39 PM Thread Starter
sbmuddin
Registered User
1990 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2014
Location: fort riley
Posts: 4
cherokee stalls! please help..

i have a 1990 cherokee sport, 4.0, and it stalls when i feather the gas, (only giving it 100-300 rpms) at a stop and when reversing. i have refreshed the grounds at the dipstick, replaced and correctly adjusted tps, replaced iac, fuel pump/ filter, plugs, wires, cap/rotor, crank sensor, oil pressure switch (non related issue), added secondary ground from battery to chassis, checked/ replaced the iac relay, fuses, and tested all sensors per this article http://www.lunghd.com/Tech_Articles/...iagnostics.htm
all checked fine except the MAT (manifold air temp) sensor, but im not convinced thats causing my issue. please help. thanks!

sbmuddin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-30-2014, 08:10 AM
cruiser54
Web Wheeler
 
cruiser54's Avatar
1990 MJ Comanche 
 
Join Date: Oct 2009
Location: Prescott
Posts: 12,029
I have seen loose engine to trans bolts cause that.

Auto or manual?

Have you ever done numbers 3 and 5 in my link below?

Cleaned throttle body before adjusting TPS and you used MY instructions for the "engine" side?

CPS wiring harness routed properly?
Attached Images
 

If you own a Renix Jeep, you must check this out:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Jeep technical photos:


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cruiser54 is offline  
post #3 of 4 Old 07-01-2014, 07:50 PM Thread Starter
sbmuddin
Registered User
1990 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2014
Location: fort riley
Posts: 4
The cps wiring the s the same as when I removed it, I have dropped the trans to replace the flexplate but it was doing it before that.. Could loose motor mounts cause anything? what steps are you referring to? Its an automatic. (Aw4 I believe)

Tried to think of a name for my jeep,its a pain in my a**, P.I.M.A is her name.
sbmuddin is offline  
 
post #4 of 4 Old 07-01-2014, 10:25 PM Thread Starter
sbmuddin
Registered User
1990 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2014
Location: fort riley
Posts: 4
Sorry I just found your link, I have checked all sensors, all are operating normal, a couple I have replaced, but I did find one bad sensor

Tried to think of a name for my jeep,its a pain in my a**, P.I.M.A is her name.
sbmuddin is offline  
Reply

Tags
cherokee , jeep , stalling

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome