Newbie help - swapped res for a rer navigation - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 Old 06-12-2013, 03:07 PM Thread Starter
Cedallstar
Registered User
2012 MK Compass 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Summerville
Posts: 16
Newbie help - swapped res for a rer navigation

Hello everyone

Newbie question here and really need some help,

Just installed a RER navigation radio out of a Chrysler in my 2012 compass yesterday and everything is working except I ant pick up any satellites for the navigation/ GPS to work.

Satellite Sirius radio is working fine with new antenna plugged in and receives signal.

Gps navigation doesn't find any satellites, it found 1 satellite yesterday for about 2 minutes when on the interstate that's it, until has a brand new gps antenna that I have moved from behind the dash near radio to driving on the interstate 45 minutes with it directly on top of the truck and still nothing.

Would also like some info on how to change chrysler logo to jeep logo, I read it does it automatically sometimes but nothing yet and I have turned truck off about a hundred times..lol


Please help anyone.......thanks

Cedallstar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 06-13-2013, 04:59 PM Thread Starter
Cedallstar
Registered User
2012 MK Compass 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Summerville
Posts: 16
Nobody's willing to help me? Is it because I'm new here....lol
Cedallstar is offline  
post #3 of 11 Old 06-13-2013, 09:11 PM
FujativeOCR
Registered User
2011 MK Patriot 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Newfoundland
Posts: 884
Or we don't know the answer
FujativeOCR is offline  
post #4 of 11 Old 06-13-2013, 09:12 PM
FujativeOCR
Registered User
2011 MK Patriot 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Newfoundland
Posts: 884
Do you have a navigation subscription through anyone? Garmin etc?
FujativeOCR is offline  
post #5 of 11 Old 06-13-2013, 11:54 PM Thread Starter
Cedallstar
Registered User
2012 MK Compass 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Summerville
Posts: 16
I only have Sirius for satellite radio and traffic...never heard of having to have a subscription because the navigation is built in factory
Cedallstar is offline  
post #6 of 11 Old 06-14-2013, 10:39 AM
FujativeOCR
Registered User
2011 MK Patriot 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Newfoundland
Posts: 884
Oh yeah. I forgot the subscriptions are for map updates.
FujativeOCR is offline  
post #7 of 11 Old 06-14-2013, 10:50 AM Thread Starter
Cedallstar
Registered User
2012 MK Compass 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Summerville
Posts: 16
Thanks for the replies OCR and trying to help me out, if you know any fellow jeepers that may know ask them to help me out
Cedallstar is offline  
post #8 of 11 Old 06-14-2013, 12:23 PM
NBAJWill55
Registered User
2014 MK Patriot 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Chicago
Posts: 2
From my experience at the Nitro Forums, I think there is another antenna that has to be installed, specifically for the GPS.
I don't think it's plug-n-play.
NBAJWill55 is offline  
post #9 of 11 Old 06-14-2013, 02:32 PM Thread Starter
Cedallstar
Registered User
2012 MK Compass 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Summerville
Posts: 16
Nba, I have the gps navigation antenna already plugged in, the harness was plug n play, I got the mic kit, satellite antenna, and gps antenna installed. Everything works fine except the gps navigation, its not picking up any satellites but responds to Gforce of vehicle but not the navigation part. The arrow actually moves but its like 50 miles away from where I'm at, any other idea what it could be?
Cedallstar is offline  
post #10 of 11 Old 06-15-2013, 09:53 PM
NBAJWill55
Registered User
2014 MK Patriot 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Chicago
Posts: 2
Not to be a Debbie downer, but I have a feeling the RER isn't compatible. From my limited research, there's a lot more that goes into swapping a radio than meets the eye (I.e. CAN BUS differences). if I were you, I would call a few dealerships in my area to see if that particular radio is even compatible.

good luck dude, hope everything works out
NBAJWill55 is offline  
post #11 of 11 Old 06-15-2013, 10:54 PM Thread Starter
Cedallstar
Registered User
2012 MK Compass 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Summerville
Posts: 16
Thanks nba, its all compatible, all low speed, all plugged right in and everything works flawless except that one thing now, today I finally got the logos to change to my jeep, think I will have to get dealer to maybe program the navi or register it to my jeep and I will be all set

Appreciate the help
Cedallstar is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome