Computer doesn't recognize low range! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 07-16-2013, 08:13 PM Thread Starter
06bluebeast
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 86
Computer doesn't recognize low range!

Ok, so ever since i got my 2013 rubi last september, my jeep has had a hard time knowing if it is in low range. Mentioned to the dealer a few months ago, and they replaced the tcase position sensor.

Problem still is occurring, sometimes if shut it off and restart it will "go in", but no luck trying that today.

and to clarify, the tcase shifts great and i have no problem driving.

But, my esc and tc are still activated and i can not use my swaybar disconnect or lockers.

no 4wd or any other dash lights.

Any ideas.

Not sure if i should take it back to the shop, or just buy a programmer.

06bluebeast is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 07-16-2013, 08:27 PM
1222
Make mine a Jeep!
 
1222's Avatar
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Henderson
Posts: 13,239
I donít know what the problem is but donít hesitate to take the Jeep back to the dealer. Have them trouble shoot and fix it. I mean for gods sakes; you paid all that money for a new Jeep, warranty included, take it back.
1222 is offline  
post #3 of 5 Old 07-16-2013, 09:39 PM
river2c
Registered User
2014 JK Wrangler 
 
Join Date: Dec 2009
Location: Carlsbad, CA
Posts: 143
The ESC (traction control) is disabled when in 4 low. This light you see on the dash is normal. You should, however, also see the 4wd light, locker, and sway bar light if they are activated. I'd take it to the dealer and have them take a look.

2014 JKU Copperhead
river2c is offline  
post #4 of 5 Old 07-16-2013, 09:40 PM
SilverStreaker
Registered User
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vero Beach
Posts: 393
...

My Jeep - 2012 Wrangler Unlimited Sport S
SilverStreaker Build Thread

My Wife's Jeep - 2007 Grand Cherokee - only mod - K&N Cold Air Intake system

Last edited by SilverStreaker; 07-16-2013 at 09:42 PM. Reason: double post
SilverStreaker is offline  
post #5 of 5 Old 07-16-2013, 09:41 PM
SilverStreaker
Registered User
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vero Beach
Posts: 393
Quote:
Originally Posted by 1222 View Post
I donít know what the problem is but donít hesitate to take the Jeep back to the dealer. Have them trouble shoot and fix it. I mean for gods sakes; you paid all that money for a new Jeep, warranty included, take it back.

and it depends on your state but 3 times for the same problem in FL and it's a lemon

I wouldn't leave the dealership until it worked

My Jeep - 2012 Wrangler Unlimited Sport S
SilverStreaker Build Thread

My Wife's Jeep - 2007 Grand Cherokee - only mod - K&N Cold Air Intake system
SilverStreaker is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome