Rough Idle when cold - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 07-28-2008, 03:39 PM Thread Starter
firefighter1
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: New Jersey
Posts: 43
Rough Idle when cold

I have a 98 TJ, 4.0/Auto. Jeep would crank but not start. Shows a bad crank position sensor-changed that and jeep starts but runs rough with a miss. Changed the cap,rotor,plugs,wires,still runs rough when cold but does get better once it's warm. Now it throws a code that says the crank and cam aren't in sync'. Once warmed up it throws no code. I'm baffled,please help

firefighter1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 04-22-2013, 08:25 PM
yjsapper
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2012
Location: morganton
Posts: 18
my brothers o2 tj does the same thing with the same codes. we have replace the crank sensor, plugs, all the 02 sensors, checked for vacuum leaks, cleaned the throttle body and IAC. Still does it when its a cold start and around 40 degrees ambiet temp. Totaly lost now.
yjsapper is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Rough Idle when Cold Titleistprov21 TJ Wrangler Technical Forum 3 11-05-2009 10:54 AM
Rough Idle on Cold Start rugbynut YJ Wrangler Technical Forum 15 03-13-2008 12:37 PM
Rough idle on cold/first startup of the morning. abnormal TJ Wrangler Technical Forum 18 08-15-2007 10:09 AM
Rough cold idle ckcarr TJ Wrangler Technical Forum 1 11-10-2004 03:45 AM
Rough Idle on cold engine fire-up 69440dart TJ Wrangler Technical Forum 6 09-09-2003 05:43 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome