jeep running lean after water - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 07-30-2010, 01:54 PM Thread Starter
Skidoox593
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2008
Location: VT
Posts: 17
jeep running lean after water

I went through water last weekemd jeep died so I had to dry out the distribter it runs now but is still throuwing 51 and 12 cel I changed the oil and air. Filter and still burnt a quarter tank of gas in 25 miles any suggestions

Skidoox593 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 07-30-2010, 06:28 PM
GilaMtnJeep
It Should Have Been MEG!!
 
GilaMtnJeep's Avatar
2003 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Silver City
Posts: 4,248
Start by checking and cleaning all the engine control connections. One may be dirty etc. It's a place to start and it's free to check and clean them.

Silence is Golden, Duct tape comes in Many Colors.

Journeyman Meterman IBEW Local 611

Work with enthusiasm as though you were working for the Lord rather than for man.

http://www.treadlightly.org/

Siena Jeep Owner's Member 25

/l ,[____],
l---L -0lllllll0-

()_) ()_)-O-)_)
GilaMtnJeep is offline  
post #3 of 6 Old 08-05-2010, 08:38 PM Thread Starter
Skidoox593
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2008
Location: VT
Posts: 17
i think it is finally fixed after putting in a new o2 sensor(orig. 80k and black) and spark plugs $55 which was cheap compare to changing the fluid in both differentials, transmission(Redline MT-90), transfer case, and engine oil.......all in all i figure i will stick to just mud and no more 3.5ft deep puddles
Skidoox593 is offline  
post #4 of 6 Old 08-05-2010, 09:05 PM
LiveAndLearn
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2010
Location: Buford
Posts: 3,663
will all of the o2 sensors give you bad gas milage?
LiveAndLearn is offline  
post #5 of 6 Old 08-05-2010, 10:23 PM
littledevilTJ
Registered User
2004 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2008
Location: Middleburg, FL
Posts: 698
spark plugs for $55????
littledevilTJ is offline  
post #6 of 6 Old 08-06-2010, 04:37 AM Thread Starter
Skidoox593
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2008
Location: VT
Posts: 17
That was the cost of the o2 sensor and the plugs
Skidoox593 is offline  
Reply

Tags
lean

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
running lean.....what causes that? cmorganf64 TJ Wrangler Technical Forum 11 09-27-2011 07:00 PM
2.5 running too lean? psycopanther TJ Wrangler Technical Forum 0 06-04-2009 04:31 PM
Engine running lean - Need Help! ragef22 YJ Wrangler Technical Forum 4 07-21-2008 08:42 PM
No Power...running Lean? huffjdeere YJ Wrangler Technical Forum 0 07-02-2008 12:47 PM
Running lean coolhand YJ Wrangler Technical Forum 2 03-24-2007 01:08 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome