Jeep no start - JeepForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 25 Old 09-25-2009, 04:55 PM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Jeep no start

Allright to start if anyone read my old thread i was driving my jeep down the road one day and it shut off, and hasnt started yet. First response fuel pump. Replaced the fuel pump but that didn't help. Pulled the CPS and it was all melted like it got hot some how. Replaced that and now the jeep will act like it wants to start it will kind chug for a second then quit. If you put fuel down the throtle body it will start and then nothing. checked all my lines and there is no breaks. There's no breaks in the eletrical lines. fueses are brandy new. The relay is good. At this point im just kinda throwing money at it. Any ideas?


00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 Old 09-25-2009, 08:28 PM
wushaw
Rockin jeep
 
wushaw's Avatar
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2007
Location: Texas
Posts: 8,165
Do you have fuel pressure at the rail?
wushaw is offline  
post #3 of 25 Old 09-25-2009, 09:51 PM
SJCOffRoad
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2009
Location: NEW HAMPSHIRE
Posts: 20
Crank sensor...

I replace alot of them

Steve

StevesJeepCountry.com
Epsom New Hampshire
SJCOffRoad is offline  
post #4 of 25 Old 09-25-2009, 11:32 PM
tshively
Registered User
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2009
Location: oregon
Posts: 225
So it souds as if your spark is good? Your injectors are not pulsing? Sometimes when a sensor goes bad it will take out the driver for the given sensor from the ecm/pcm which would be your CPS signal. Check your codes and data and make sure you are getting a pulse with out of your injectors.
tshively is offline  
post #5 of 25 Old 09-26-2009, 05:54 AM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by SJCOffRoad View Post
Crank sensor...

I replace alot of them

Steve
crank position sensor? allready replaced it. Unless there is something different.

00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
post #6 of 25 Old 09-26-2009, 06:02 AM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by tshively View Post
So it souds as if your spark is good? Your injectors are not pulsing? Sometimes when a sensor goes bad it will take out the driver for the given sensor from the ecm/pcm which would be your CPS signal. Check your codes and data and make sure you are getting a pulse with out of your injectors.
which sensor? I will check the injectors today.

No check engine light so no codes?

00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
post #7 of 25 Old 09-27-2009, 06:07 AM
kylineman
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Corbin
Posts: 2
I have been watching his thread for answers. I have a 92 comanche that is doing the same thing. I also have replaced everything that this fella has and then some.I dont know about his but if I hold mine over three grand it will run until I let off.Any suggestions of where to look next?This is what I have replaced so far Fuel pump,crank case position sensor,map sensor,fuel regulator on fuel rail, fuel filter,ignition switch on colum,throttle body position sensor I beleive that is all so if some one could lead me in a different directin that would be great.
kylineman is offline  
post #8 of 25 Old 09-27-2009, 06:18 AM
RicanLJ
Registered User
1998 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Fountain,Colorado
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by tshively View Post
So it souds as if your spark is good? Your injectors are not pulsing? Sometimes when a sensor goes bad it will take out the driver for the given sensor from the ecm/pcm which would be your CPS signal. Check your codes and data and make sure you are getting a pulse with out of your injectors.
I agree

hook up a noid light to the injector harness to see if you are getting voltage signal to the injectors, inop drivers from the ecu.............................
RicanLJ is offline  
post #9 of 25 Old 09-27-2009, 11:56 AM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by RicanLJ View Post
I agree

hook up a noid light to the injector harness to see if you are getting voltage signal to the injectors, inop drivers from the ecu.............................
Noid night? can i do this with a regular voltage tester?

00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
post #10 of 25 Old 09-27-2009, 07:28 PM
tshively
Registered User
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2009
Location: oregon
Posts: 225
Been awhile since I have tested injectors? Unplug an injector. Take one end of test light and hook to battery positive. Back of alternator or battery will work. Take the other end and test the injector connector where you unhooked it from the injector. Your looking for the ground side. When the engine is cranked over the light should flash. Do not push the test light into the harness connector to hard or it will spread open the contacts. A noid light works very well just unplug injector and plug it in and crank engine. If it flashes you are pulsing the injector. Good luck!
tshively is offline  
post #11 of 25 Old 09-28-2009, 06:09 AM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by tshively View Post
Been awhile since I have tested injectors? Unplug an injector. Take one end of test light and hook to battery positive. Back of alternator or battery will work. Take the other end and test the injector connector where you unhooked it from the injector. Your looking for the ground side. When the engine is cranked over the light should flash. Do not push the test light into the harness connector to hard or it will spread open the contacts. A noid light works very well just unplug injector and plug it in and crank engine. If it flashes you are pulsing the injector. Good luck!
thanks for the help. i will give this a shot tonight. Tested the Fuel pump last night and there is no power in the harness to the pump. So i guess im back to square one. Try to get power to the fuel pump and go from there.

00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
post #12 of 25 Old 09-28-2009, 06:11 AM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by wushaw View Post
Do you have fuel pressure at the rail?
No. i do not have pressure at the rail. Just after i replaced the Crank position sensor it seamed to get some pressure but not a whole heck of a lot. but now there is no pressure at all.

00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
post #13 of 25 Old 09-28-2009, 03:59 PM
wushaw
Rockin jeep
 
wushaw's Avatar
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2007
Location: Texas
Posts: 8,165
Quote:
Originally Posted by 00jeepred View Post
No. i do not have pressure at the rail. Just after i replaced the Crank position sensor it seamed to get some pressure but not a whole heck of a lot. but now there is no pressure at all.
Ok now we know you are not getting fuel to the motor. Check your fuel pump relay and ASD relay swap em out one at a time with the horn relay...if your horn works.
wushaw is offline  
post #14 of 25 Old 09-28-2009, 04:20 PM Thread Starter
00jeepred
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: troy, pa
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by wushaw View Post
Ok now we know you are not getting fuel to the motor. Check your fuel pump relay and ASD relay swap em out one at a time with the horn relay...if your horn works.
already tried this. relays are good.

for some reason there is no power to t he fuel pump either.

00' jeep Rock Krawler 4" plus, Bilstine 5100's.
33" BFG KM2 on Craiger Soft 8's, A.A. SYE, Tom Wood Drive shaft,

I wave.
00jeepred is offline  
post #15 of 25 Old 09-28-2009, 04:40 PM
wushaw
Rockin jeep
 
wushaw's Avatar
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2007
Location: Texas
Posts: 8,165
You don't happen to have one of them "chipped" keys do you? Well here is another thread that has a couple of diagrams. http://www.jeepforum.com/forum/f9/i-hate-wiring-600464/
wushaw is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Jeep won't start - Starter doesn't start cooltc2004 YJ Wrangler Technical Forum 5 12-29-2008 10:36 AM
whats wrong with my jeep need answer asap (Jeep won't idle after jump start) Wrangler11 TJ Wrangler Technical Forum 24 11-04-2008 04:46 PM
Jeep wont start advice on where to start? vangosu TJ Wrangler Technical Forum 6 08-25-2008 08:28 AM
Wipers start when I start the jeep Rock & Roll TJ Wrangler Technical Forum 3 09-07-2005 10:12 PM
Time to start thinking of getting rid of the Jeep...need help pricing out my Jeep... ///M Coupe YJ Wrangler Technical Forum 14 01-06-2005 05:41 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome