Installing radio, now no interior lights/no radio working? What fuse? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > TJ Wrangler Technical Forum > Installing radio, now no interior lights/no radio working? What fuse?

Dan's Old as Dirt Birthday Sale!Premium LED Lighting by VISION X, Proudly sold at ROCKRIDGGEARSHADE Pocket Tops in stock and available at ROCKRIDGE

Reply
Unread 04-05-2007, 02:34 PM   #1
Ford4Now
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: CT
Posts: 218
Installing radio, now no interior lights/no radio working? What fuse?

Well today I started to install my Alpine radio....I pulled fuse #4 so that while I had the door open I didn't kill the battery. Unplugged the original radio and did some wiring outside the vehicle (I have the correct harness so that I wouldn't have to chop up my stock wiring harness). Got most of it wired up and put fuse #4 back in and now half of my electrical stuff doesn't work. No iterior lights, no dash lights, no radio, no tach, no speedo. My headlights still work, car still starts but I can't figure out what is going on. What fuse under the dash would cover the things that stopped working? Any help would be greatly appreciated. Thanks

EDIT: Steelman hit the nail of the head. Fuse #17 it was for future reference.


Last edited by Ford4Now; 04-05-2007 at 04:31 PM..
Ford4Now is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2007, 02:56 PM   #2
traab007
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Florida
Posts: 52
troubleshoot all the fuses in the fuse box ok? Did you disconnect the battery when u were workin on it? did u possibly short something out by mistake?

I dont know the electrical system real well but if you work backwards, what do all those fuses (ie dome light, dash light, tach speedo) come from? How bout the fuse box in the engine compartment? are they ok?
__________________
'00 TJ
'63 CJ 5
traab007 is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2007, 02:58 PM   #3
Steelman
IX-X-XIII-XIV-XL-XLIII
 
Steelman's Avatar
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Juan Capistrano, CA
Posts: 3,029
Check the fuses under the hood...I'm thinking that the one marked F17 might be your culprit...
__________________
-Bob
'98 Black TJ Sport 4.0L/Auto Trans
-(O|||||||O)-
my rig: http://i9.photobucket.com/albums/a95...n/DSC06310.jpg
_____________________________________________
Quote:
Originally Posted by _Trucker View Post
I would rather shoot you in the face than play a guessing game....
Quote:
Originally Posted by mrblaine
Are you bipolar, passive agressive, or just unable to recognize the dichotomy of your thought processes?
Steelman is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2007, 04:30 PM   #4
Ford4Now
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: CT
Posts: 218
Quote:
Originally Posted by Steelman
Check the fuses under the hood...I'm thinking that the one marked F17 might be your culprit...
You my friend would be 100% correct. Thanks for the help guys.
Ford4Now is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2007, 04:32 PM   #5
Steelman
IX-X-XIII-XIV-XL-XLIII
 
Steelman's Avatar
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Juan Capistrano, CA
Posts: 3,029
Quote:
Originally Posted by Ford4Now
You my friend would be 100% correct. Thanks for the help guys.
Glad it worked out...I won't go into how I learned about that **** fuse!
__________________
-Bob
'98 Black TJ Sport 4.0L/Auto Trans
-(O|||||||O)-
my rig: http://i9.photobucket.com/albums/a95...n/DSC06310.jpg
_____________________________________________
Quote:
Originally Posted by _Trucker View Post
I would rather shoot you in the face than play a guessing game....
Quote:
Originally Posted by mrblaine
Are you bipolar, passive agressive, or just unable to recognize the dichotomy of your thought processes?
Steelman is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2007, 05:09 PM   #6
Ford4Now
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: CT
Posts: 218
Quote:
Originally Posted by Steelman
Glad it worked out...I won't go into how I learned about that **** fuse!
Yeah seems like that one blows pretty often. Sure does control a lot of stuff for a jump a little 10 amper.
Ford4Now is offline   Reply With Quote
Unread 04-10-2010, 11:01 AM   #7
succubus26
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Lynn MA
Posts: 14
crap, I lost my instrument panel light/gauges and tried the #17 fuse swap, it was bad, but the new fuse blew right away when I started it up to test it! Blew a couple more new fuses before coming in to ask for help...help?
succubus26 is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2012, 07:49 PM   #8
Shane13
Registered User
1994 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Huntington, Indiana
Posts: 9
Same problem

I have a 1994 Jeep Cherokee...went to replace radio that was in it...then came across same thing. Lost all kinds of stuff...half my interior lights...display under radio, power locks heater, and there is now a ticking noise coming from the dash on passenger side until you close the door or start it. Radio fuse was blown, replaced that and still have all my problems....and still no radio. Any ideas on that?
Shane13 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.