hiss noise from engine and doesnt wana down shift - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 08-11-2009, 02:01 PM Thread Starter
emahan01
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2008
Location: Parsippany
Posts: 328
hiss noise from engine and doesnt wana down shift

i jus changed the exaust manifold and it seemed to have fixed the diesel sound but after i got it all back together i drove it and it doesnt seem to want to down shift when i get on it and there is a hissing sound i cant seem to find. i can literaly smash the gas to the floor and it wont down shift and the rps jus slowly go up.


2.5 susp,1.25 body,aussie front 33x12.5 mud country, rokmen front,trail gear rear bumper, winch, straps
emahan01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 08-11-2009, 03:17 PM
Luke94XJ
Registered User
1994 XJ Cherokee 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Columbia, Mo.
Posts: 1,739
sounds like a vacuum leak, I didn't know they had a vacuum kickdown, maybe they don't. Most likely that's the problem do you have a chiltons with a vacuum diagram or a underhood diagram on the fan shroud? you should check that see if there's anything going down to your trans. on the diagram.
Luke94XJ is offline  
post #3 of 5 Old 08-11-2009, 11:54 PM Thread Starter
emahan01
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2008
Location: Parsippany
Posts: 328
bump anyone else have a suggestion from what i can see i put all the lines back together where they were

2.5 susp,1.25 body,aussie front 33x12.5 mud country, rokmen front,trail gear rear bumper, winch, straps
emahan01 is offline  
post #4 of 5 Old 08-12-2009, 07:05 AM Thread Starter
emahan01
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2008
Location: Parsippany
Posts: 328
when i start the jeep it idles higher then before also im guessing i got a vacuum leak somewhere i dont know where it cld be though

2.5 susp,1.25 body,aussie front 33x12.5 mud country, rokmen front,trail gear rear bumper, winch, straps
emahan01 is offline  
post #5 of 5 Old 08-12-2009, 07:32 AM
ZachAttack923
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2008
Location: Parsippany
Posts: 234
when we moved the intake i think we pinched a vaccum line and now its leaking cause remember the lines that we dident take off i think that one of those got pinched

2.5L Low Output #923
White Jeep Club #923
1997 Jeep Wrangler 2.5L AX-5 D30/35 4.10 gears
31in Wildcat A/T's
Quote:
Originally Posted by j_niko View Post
I would be as nervous as a virgin on prom night if I had to drive that
ZachAttack923 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Help! Went off-roading for the first time, now my auto trans doesnt shift out of 1st! phelan YJ Wrangler Technical Forum 39 05-27-2010 11:35 PM
Engine will turn over but doesnt run..... solja4jc TJ Wrangler Technical Forum 8 08-27-2009 05:29 PM
no spark, no fuel and engine light doesnt come on! HELP! Hussler YJ Wrangler Technical Forum 2 01-19-2009 05:40 PM
my engine cranks, but doesnt start TXjeepTJ TJ Wrangler Technical Forum 13 11-08-2006 05:01 PM
Grinding Noise when i shift? popemobile YJ Wrangler Technical Forum 2 07-15-2003 09:51 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome