Engine sputtering when driving - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > TJ Wrangler Technical Forum > Engine sputtering when driving

Artec Holiday Sale!Bead Lock Wheels! Raceline, Trail Ready, & Trail-GearROCKRIDGE4WD Introduces a NEW Jeep Wrangler JK *led* tail

Reply
Unread 12-15-2010, 02:57 AM   #1
higgins192
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2010
Location: Annapolis, Maryland
Posts: 252
Engine sputtering when driving

I have a 99 TJ sahara with the 4.0 and when I drive, everything thing is fine then after I shift into 3rd and give it gas it will start to sputter like it's running out of gas then about 2 minutes of fighting it to stay alive it acts like nothing ever happened. (it also does this in 4th and 5th.) Then just recently before it did this the check engine light came on. I'm wondering what this is and how I can fix it.

higgins192 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-15-2010, 10:48 AM   #2
frAnken_rubi
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2010
Location: VA
Posts: 460
have you checked what the check engine codes are?

Use this to check, Jeep TJ Diagnostic Codes

Post back the code(s) this should allow people to better diagnose the problem.
__________________
/l o[____]o
l---L --OlllllllO-
()_)-()_)-o-)_)
http://www.jeepforum.com/forum/f22/frankin_rubi-tj-build-1140219
frAnken_rubi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-02-2011, 07:13 PM   #3
higgins192
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2010
Location: Annapolis, Maryland
Posts: 252
well i checked the codes and there where 3. the furst one was sensor 1 failure, 2. high voltage, 3. sensor 2 failure anyone ever had this problem
higgins192 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
4.0l , engine , issues , running issues , sputtering

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.