Engine clicking every morning after startup... - Page 2 - JeepForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 23 Old 07-09-2010, 05:36 PM
LJameson
Registered User
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Central Oregon!
Posts: 3,829
Also, just an FYI. This is in my Factory Service Manual for my CJ7. It's on a problem tree for the valvetrain on a 258; which is identical to the 4.0's:




1990 YJ-The wheeler
2015 JK- The DD
LJameson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 23 Old 07-10-2010, 06:15 PM Thread Starter
bjjfoshizzy
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Diego
Posts: 446
Great, thanks guys!
bjjfoshizzy is offline  
post #18 of 23 Old 09-18-2010, 09:07 AM Thread Starter
bjjfoshizzy
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Diego
Posts: 446
Still haven't figure this out. The clicking has went from every now and then to happening almost on every start up now. Still goes away after a couple of minutes. I'm not very mechanical so I'm probably going to have a mechanic look at it.

Any other ideas on what could be causing this? I'll point out to the mechanic to check the areas mentioned above. Any ideas on how expensive this could be if it is something listed above?... or anything else?
bjjfoshizzy is offline  
post #19 of 23 Old 09-18-2010, 03:56 PM
hustler905
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada, Eh! Aboot here!
Posts: 3,711
Mine was a cracked weld on one of the cats. I put a stainless clamp on it to test until I got my neighbour to weld it again.
hustler905 is offline  
post #20 of 23 Old 09-18-2010, 04:02 PM
Jerry Bransford
Administrator
 
Jerry Bransford's Avatar
2004 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2003
Location: Escondido, California
Posts: 64,048
Is there a Fram oil filter involved? If so, try swapping it with a good quality oil filter like Wix, AC-Delco Duraguard, Purolator PureOne, etc. Frams are notorious for leaking the top-end oil back down through the oil filter's check valve which allows a dry engine start.

Getting Savvy...

When you have a choice, buy American.
Jerry Bransford is online now  
post #21 of 23 Old 09-18-2010, 04:52 PM Thread Starter
bjjfoshizzy
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Diego
Posts: 446
Hey Jerry... been awhile! Nope, no fram oil filter. I have a Mobil 1 filter in there right now. Any problems with those?
bjjfoshizzy is offline  
post #22 of 23 Old 09-18-2010, 04:55 PM
Jerry Bransford
Administrator
 
Jerry Bransford's Avatar
2004 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2003
Location: Escondido, California
Posts: 64,048
Hey I just noticed it's you! So you're back in SD for the surf? No problems with the Mobil 1 filter.

Getting Savvy...

When you have a choice, buy American.
Jerry Bransford is online now  
post #23 of 23 Old 09-18-2010, 05:21 PM Thread Starter
bjjfoshizzy
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Diego
Posts: 446
Yeah, back for the surf! Just been taking it easy and trying to find some work. Things have been good... can't complain. If you ever need a extra hand with anything, let me know! Catch you later.
bjjfoshizzy is offline  
Reply

Tags
engine noise , click , start-up , TJ

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Jeep "Clicking" Noise at startup... evan1395 TJ Wrangler Technical Forum 10 04-24-2010 09:15 PM
Hesitation only at startup in the morning, is this normal??? chaznad TJ Wrangler Technical Forum 4 03-17-2009 04:59 PM
Rough idle on cold/first startup of the morning. abnormal TJ Wrangler Technical Forum 18 08-15-2007 10:09 AM
Valves tapping and clicking at startup? SteelBlueTJ TJ Wrangler Technical Forum 8 01-05-2005 05:38 PM
Engine Noise @ Startup WR4NGLER TJ Wrangler Technical Forum 11 09-24-2004 06:51 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome