electrical issues with lifted TJ - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-03-2008, 10:46 AM Thread Starter
Registered User
2003 TJ Wrangler 
Join Date: Jun 2006
Location: Tempe, AZ
Posts: 10
electrical issues with lifted TJ

I recently put a 2" suspension lift and 1.25" body lift on my 03 TJ. I am now experiencing some kind of electrical problem. When I first start the Jeep it barely starts and then will not idle on its own without me giving it gas. Although, sometimes it will work perfectly. It is acting like it is under a heavy load. I had Autozone check the battery and alternator. Both are good. Could it be a ground wire? Are there any grounds that need extended during a body lift? If not that there must be a short somewhere. Maybe in the starter? The Jeep was running flawlessly before the lift. Anyone run into anything like this?


FX} is offline  
Sponsored Links
post #2 of 4 Old 11-03-2008, 02:17 PM Thread Starter
Registered User
2003 TJ Wrangler 
Join Date: Jun 2006
Location: Tempe, AZ
Posts: 10
no one has encountered anything like this?
FX} is offline  
post #3 of 4 Old 11-03-2008, 03:14 PM
Registered User
2006 TJ Wrangler 
Join Date: Oct 2008
Location: Denver
Posts: 592
sounds like you may have unplugged a sensor or disturbed a ground strap. maybe the crank position sensor on the bellhousing or the ground strap from engine to firewall. or maybe one of the plugs right to the computer on the firewall. also check your fuel lines for disruption, this may be another problem.
BlazinJack is offline  
post #4 of 4 Old 11-04-2008, 04:29 PM Thread Starter
Registered User
2003 TJ Wrangler 
Join Date: Jun 2006
Location: Tempe, AZ
Posts: 10
Got it. Thanks
FX} is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Some Electrical Issues dascione TJ Wrangler Technical Forum 2 11-12-2009 01:00 PM
electrical issues Nutter78 YJ Wrangler Technical Forum 0 05-05-2009 07:56 AM
New problem, still dealing with electrical issues. UPDATED, STILL HAVE ISSUES!!!!! rustywrangler YJ Wrangler Technical Forum 34 02-17-2009 04:51 PM
Help.......electrical issues computerguy YJ Wrangler Technical Forum 5 05-05-2008 10:10 PM
Lifted JK with Rock Rail Issues! blkngld JK Wrangler Technical Forum 29 11-11-2006 12:27 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome