Dashboard/electronics problem with TJ 97' - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 06-14-2012, 01:39 PM Thread Starter
carlos0306
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Farmington
Posts: 3
Dashboard/electronics problem with TJ 97'

Jeep Wrangler 1997 2.5L
After playing around and re-wiring my sub i went to turn the car on and i am not sure what i did but all the gauges (speedometer, RPM, temperature, gas) all of them as well as my radio have no power.
The car still turns on and runs perfectly. All the lights work around the car. Horn still honks. If gas is low the light turns on in the dashboard

I have checked the main fuse box and all are good.

What else should i check?

Any help will be very helpful.

Thank you,
Carlos

carlos0306 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 06-14-2012, 04:24 PM
Rubi4MyMrs
Web Wheeler
 
Rubi4MyMrs's Avatar
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Trails of
Posts: 3,200
Did you check the other fuse box? The block behind the glove box? I think the gauges are fuse 10 & the radio is 15 I believe.
Rubi4MyMrs is offline  
post #3 of 7 Old 06-15-2012, 04:48 PM
jlaudio_jeep
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bloomington
Posts: 255
I have this same problem! I got in my jeep to leave and all my gauges and radio are dead. They worked fine before I put a new brake light fuse in. Now I have nothing and ALL my fuses are good! I need my jeep now!
jlaudio_jeep is offline  
post #4 of 7 Old 06-16-2012, 04:44 AM
Jonny Jeep
Web Wheeler
 
Jonny Jeep's Avatar
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2007
Location: Manchester
Posts: 5,390
Carlos, do you have courtesy lamps below the dash or dome lamp or under hood lamp? If you do and they are out then it's likely to be the fuse in the PDC. Those lamps get power from the same fuse as the radio and cluster in the under hood power distribution center - fuse 17 (10 Amp). Even if it looks good try swapping it out I've seen fuses before that look fine but test bad.

If the fuse is OK it's possible there is a break in the wire somewhere on the way into the tub. Check for power at the pink/white wire at any of the lamps, radio or cluster.

If the lamps work the fuses rubi lists are correct for switched power. I doubt it's a switched problem though as the radio and cluster get power from different contacts within the switch and wipers, turn signals and accessory socket would be dead too.

Online factory service manuals and parts lists - http://www.jeep4x4center.com/knowledge-base/index.htm
If it doesn't work properly, look for the service manual link at the bottom of the page.
Jonny Jeep is online now  
post #5 of 7 Old 06-16-2012, 04:48 AM
jlaudio_jeep
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bloomington
Posts: 255
I found my problem. I was checking all my fuses the day before and I forgot I dropped one. It was the iod fuse. Works fine now.
jlaudio_jeep is offline  
post #6 of 7 Old 06-16-2012, 12:36 PM Thread Starter
carlos0306
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Farmington
Posts: 3
Thank you

Thanks a lot guys it was that fuse 17 for some reason i thought those small ones weren't going to run those electronics so i didn't check them. once again thank you.
carlos0306 is offline  
post #7 of 7 Old 07-27-2012, 09:17 PM
michjeeper
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: May 2009
Location: Rochester
Posts: 227
Thanks guys!! Helped me out too(fuse 17)
michjeeper is offline  
Reply

Tags
dash board problem , electric , radio

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
electronics in my 07 gregkelley JK Wrangler Technical Forum 3 01-25-2011 08:50 PM
Help. my electronics are getting wet and so em I GranadeYJ YJ Wrangler Technical Forum 15 12-04-2007 05:08 PM
Help Please! Electronics FourShotJohn TJ Wrangler Technical Forum 4 10-04-2007 05:58 PM
Stuck with flasher electronics problem jel21 TJ Wrangler Technical Forum 2 04-17-2006 02:30 PM
Problem with my dashboard virgil_likes_rum TJ Wrangler Technical Forum 8 07-12-2002 12:31 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome