Dash Board Light Not Working after New Stereo Install - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 01-13-2011, 07:41 PM Thread Starter
higgins192
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2010
Location: Annapolis
Posts: 284
Dash Board Light Not Working after New Stereo Install

Hey Forum,
i just installed a Alpine head unit into my 99' TJ. well i bought this form Crutchfield so it came with the wire harness well the instillation went ok but as i was pushing the head unit in and my dash lights turned out but everything like the guages work except the lights. ive check the fuses and none are still blown. can you please help me?

higgins192 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-14-2011, 09:14 AM
Noxian
Registered User
2011 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2006
Location: Winnipeg MB
Posts: 1,137
maybe grounding your illumination wire?

I would pull the deck and check for any pinched or cut wires, could have got caught when you pushed the deck in.
Noxian is offline  
post #3 of 7 Old 01-14-2011, 09:41 AM
seadoons
Registered User
2003 TJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Katy, TX
Posts: 244
There are a couple of wires that are not used. There is an illumination wire that provided power to the lights in your factory radio and there is also a dimmer wire that would dim said lights. Both are not used with an aftermarket stereo and need to be taped off so that they do not ground out against something back there. Pull your aftermarket radio back out. Any wires that are unused on the harness need to have electical tape wrapped around the end so that no piece of bare wire is exposed. Reinstall and then find the fuse that you blew. I am 98% confident you blew a fuse.
seadoons is offline  
post #4 of 7 Old 01-14-2011, 11:21 AM
cvisinho
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: May 2008
Location: Warwick
Posts: 335
check above but pull the deck out and check to see if any other harnesses were made loose back there while stuffing wires in the back.
cvisinho is offline  
post #5 of 7 Old 01-14-2011, 11:33 AM
jeepmudgirl
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2003
Location: Charlotte/Columbia
Posts: 244
I had the same problem. The person who installed it tapped into my dash light wire as the ground. Kept blowing the fuse and I didn't have any dash lights or tail lights.

All Girl Jeep Club Member #4
White Jeep Club Member #24
2012 Jeep Wrangler Unlimited Sport - Stock..for now
2000 Jeep Wrangler Sport - 4" lift with 33's
8.8, AtoZ rocker guards,Rockhard cage add on....etc.
jeepmudgirl is offline  
post #6 of 7 Old 01-15-2011, 11:33 PM Thread Starter
higgins192
Registered User
1999 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2010
Location: Annapolis
Posts: 284
yeah after yakeing my whole dash apart i called Crutchfield and go figure it was the fuse i didnt see/check which was #3 behind the glove box labeled "pannel Lights". needless to say i felt stupid. but the orange and white wire grounded out blowing the fuse. so after reassembeling my dash and clipping the orange and white wire and a trip to Walmart later for my 10A fuse it was back working again.. thank you all for your help and Merphy's Law got me good
higgins192 is offline  
post #7 of 7 Old 08-06-2013, 08:09 PM
kermithood
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
murphy's
kermithood is offline  
Reply

Tags
instrument cluster , lights , not working , stereo system

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Clicking in the dash/ Stereo isn't working PhillyAIDCop TJ Wrangler Technical Forum 0 08-06-2009 12:25 AM
Stereo Stopped working after installing a new dome light RedlineRyan YJ Wrangler Technical Forum 4 01-26-2009 09:26 AM
dash light not working haxsaw YJ Wrangler Technical Forum 9 03-05-2007 06:30 PM
4WD dash light not working MyRig is Yellow TJ Wrangler Technical Forum 2 04-09-2006 11:26 AM
dash light are not working samizx7 YJ Wrangler Technical Forum 5 02-16-2005 11:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome