97 Wrangler Rough Idle while stopped - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 06-22-2010, 06:35 PM Thread Starter
jes229445
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2009
Location: SC
Posts: 8
97 Wrangler Rough Idle while stopped

Every time I come to a stop my Jeep start running like I have a miss in the engine (2.5). Driving along it runs great. Also if I come to a stop with the AC on it's even worst and my oil pressure drops to zero. Changed plugs, wires, rotor and dist cap, oil changed and cleaned throttle body and IAC. Any more suggestions.

Thanks for any help

jes229445 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-22-2010, 07:27 PM
jmpowie
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2010
Location: somersworth NH
Posts: 143
any codes?
jmpowie is offline  
post #3 of 6 Old 06-22-2010, 08:08 PM
Sundowner
Registered User
2003 TJ Wrangler 
 
Join Date: May 2009
Location: The Republic of Dave
Posts: 6,408
Fill in your profile so we know what else you're equipped with!

1. What oil are you using?
2. Have you checked/changed injectors?
3. Did you check the harness/connections to the IAC?
4. Did you check the harness/connections to the TPS?
5. As previously posted, any codes showing?

If it's worth doing, then it's worth overdoing.

The Republic of Dave: Bringing you the finest in simian testing supplies.

The build, the gear, and the mileage:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sundowner is offline  
post #4 of 6 Old 06-23-2010, 02:45 PM Thread Starter
jes229445
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2009
Location: SC
Posts: 8
I'm getting a code for multiple misfire. I had a friend tell me if could be the speed sensor, since I changed from 29's to 31's. My speedometer is still dead on, and I don't see what that would have to do with anything.
jes229445 is offline  
post #5 of 6 Old 11-29-2011, 08:36 PM
big_block_rober
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lakewood
Posts: 11
ruff idle

check your wiring harness on the back of the motor, this is a common problem,
the wiring harness rubs and chaffs on the back of the block and valve cover. pull the wire loom off and check the wires for cracks and worn spots. hope this helps
big_block_rober is offline  
post #6 of 6 Old 12-01-2011, 10:52 AM
autopc25
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2010
Location: il
Posts: 498
Check for vacuum leaks. Do a search, lots written about it.

Good Luck
autopc25 is offline  
Reply

Tags
rough idle

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
1995 Jeep Wrangler runs rough won't idle serge110 YJ Wrangler Technical Forum 20 01-28-2011 06:22 AM
94 wrangler:rough idle, now no spark mattice YJ Wrangler Technical Forum 2 04-19-2010 05:51 PM
Low idle to stalling when stopped gotmudd1 TJ Wrangler Technical Forum 13 02-03-2010 07:32 PM
1997 Wrangler Rough Idle when cold...please help, newbie in distress seanace1 TJ Wrangler Technical Forum 10 08-10-2009 01:52 PM
1995 Wrangler has rough idle Huskers9855 YJ Wrangler Technical Forum 3 01-23-2008 07:04 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome