Strange question about idle problem - Page 6 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep CJ Forum > Strange question about idle problem

Smittybilt Hard Tops @ Oconee Off-Road! 706-534-9955XHD Heavy-Duty Hood Latches for JK and TJ available at OcoFS: Jeep Fog Light LED Bulbs! Several Brightness Options!

Reply
Unread 06-20-2013, 06:23 PM   #76
LumpyGrits
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jul 2010
Location: The Mojave Desert Palmdale Ca. U.S.A.
Posts: 4,825
REALLY hope you didn't buy more China made CRAP to save a dollar!
LG

LumpyGrits is online now   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 06:52 PM   #77
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 6,656
Quote:
Originally Posted by ryancrotty
Ok so I'm picking up a new ICM and coil on the way home, Also I checked the voltage on the coil with the engine and it was about 4 volts.
That my friend is why I pulled the MSD6A off my Daytona and installed it on the jeep. Haven't touched it since.
86cj74.2L is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 07:14 PM   #78
ryancrotty
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach, FLORIDA
Posts: 97
so i ended up talking to NAPA and ordered the parts from them. i asked the guy if they were made in america he said yes. Is there any brand or part numbers i need to make sure i get the right ones, or just made in america, and none of this Chinese crap.
ryancrotty is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 07:20 PM   #79
LumpyGrits
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jul 2010
Location: The Mojave Desert Palmdale Ca. U.S.A.
Posts: 4,825
Quote:
Originally Posted by ryancrotty View Post
so i ended up talking to NAPA and ordered the parts from them. i asked the guy if they were made in america he said yes. Is there any brand or part numbers i need to make sure i get the right ones, or just made in america, and none of this Chinese crap.
NAPA 'Gold line" is what you want............
As per PN's not a clue. Trust the NAPA guy, they are the BEST.
BTW, BEFORE you do the install------Disconnect the POS(+)on the battery!!!!
LG
LumpyGrits is online now   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 08:28 PM   #80
ryancrotty
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach, FLORIDA
Posts: 97
Sounds good. Is this going to keep it from shutting off, and fix it. i dont want to be just throwing money at parts. Are there any other things i should be checking? Like relays or sensors that could be causing this?
ryancrotty is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 09:40 PM   #81
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 6,656
Quote:
Originally Posted by ryancrotty
Sounds good. Is this going to keep it from shutting off, and fix it. i dont want to be just throwing money at parts. Are there any other things i should be checking? Like relays or sensors that could be causing this?
You still need to take care of the dripping Venturi
86cj74.2L is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 10:07 PM   #82
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 6,656
Soo while your waiting for your parts pull that cluster and clean it.
86cj74.2L is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 07:45 AM   #83
ryancrotty
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach, FLORIDA
Posts: 97
Ok cluster is clean and I'm hoping to get the parts put on later this afternoon. I really hope we will be good to go.
ryancrotty is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 01:48 PM   #84
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 6,656
Quote:
Originally Posted by ryancrotty
Ok cluster is clean and I'm hoping to get the parts put on later this afternoon. I really hope we will be good to go.
Hopefully the passages from the fuel bowl to the cluster are not full of dirt also.

You ran a stiff wire through the brass tubes and shot carb cleaner through it?

Was there a little ball inside the cluster? Their should have been.
86cj74.2L is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 02:24 PM   #85
LumpyGrits
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jul 2010
Location: The Mojave Desert Palmdale Ca. U.S.A.
Posts: 4,825
A copy of the OEM, FSM-MR-252 would walk you through the carb tear down.
http://www.civilianjeep.info/84-86FSM/CJ-FSM-84to86.pdf
LG
LumpyGrits is online now   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 02:26 PM   #86
ryancrotty
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach, FLORIDA
Posts: 97
I ran wire up into the tubes and blew carb cleaner in them. Should I be able to run the wire and make it all the way through? I did not see a little ball in the cluster. Where would it be?
ryancrotty is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 02:30 PM   #87
LumpyGrits
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jul 2010
Location: The Mojave Desert Palmdale Ca. U.S.A.
Posts: 4,825
Unless the wire is .003" dia or smaller it will not pass through.
If you would download the FSM that I just posted for you. You would ans your own question and learn much about your Jeep.
That FSM is a 'Bible'........
LG
LumpyGrits is online now   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 03:52 PM   #88
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 6,656
Quote:
Originally Posted by ryancrotty
I ran wire up into the tubes and blew carb cleaner in them. Should I be able to run the wire and make it all the way through? I did not see a little ball in the cluster. Where would it be?
There should be a small ball in the hollow part between the halves of the cluster. I feel it should be there. Some here think it may not matter.
86cj74.2L is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 07:53 PM   #89
ryancrotty
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach, FLORIDA
Posts: 97
Ok put new ICM and new coil in and cleaned the cluster more. It fired up ran great for a while let it run for about 10 min took it for a few spins around the neighborhood then about 15 20 min in it died again when I came to a stop. The engine is running better and idling better than ever before after everything I've done. I have to let it sit for a few min before it starts up again. The new coil is also getting kinda hot as well. Am I back to a bad float or float adjustment? New ideas?
ryancrotty is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2013, 07:55 PM   #90
86cj74.2L
Web Wheeler
 
86cj74.2L's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouchsburg, PA
Posts: 6,656
Quote:
Originally Posted by ryancrotty
Ok put new ICM and new coil in and cleaned the cluster more. It fired up ran great for a while let it run for about 10 min took it for a few spins around the neighborhood then about 15 20 min in it died again when I came to a stop. The engine is running better and idling better than ever before after everything I've done. I have to let it sit for a few min before it starts up again. The new coil is also getting kinda hot as well. Am I back to a bad float or float adjustment? New ideas?
Is it still dripping out the Venturi cluster?

When it stalls and won't restart try checking for spark. If you have it its fuel or carb related. If not..........
86cj74.2L is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.