Question for those with the CP3045 vapor canister - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep CJ Forum > Question for those with the CP3045 vapor canister

Savvy Billet LED Tail LightsLight up the holidays with LED lights from JeepHutIntroducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 11-15-2013, 06:14 AM   #1
cmsurfer
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jun 2004
Location: Matawan, NJ USA
Posts: 225
Question for those with the CP3045 vapor canister

'85 CJ7, 252 with weber carb

I swapped out the vapor canister based on a write-up I found. Everything went well and it seems to have fixed my idle/stalling issue. The only thing I notice is that the vacuum seems to always be on and there is a loud hissing sound from the breather on the new canister.

Should the vacuum be on all the time?

Below is a picture of where the vacuum line is hooked up to:



cmsurfer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-15-2013, 06:24 AM   #2
Matt1981CJ7
Web Wheeler
 
Matt1981CJ7's Avatar
1981 CJ7 
 
Join Date: May 2011
Location: Elbert, CO
Posts: 10,982
Surfer,

The canister should only purge in non-idle situations when the engine is warm. That's why it's connected to ported vacuum thru a CTO.

Matt
Matt1981CJ7 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-15-2013, 08:13 AM   #3
cmsurfer
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jun 2004
Location: Matawan, NJ USA
Posts: 225
Matt,

Thanks for the reply.
Just to be clear, this is hooked up properly?
Is it normal to hear it hissing all the time?
cmsurfer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 11-15-2013, 08:25 AM   #4
Matt1981CJ7
Web Wheeler
 
Matt1981CJ7's Avatar
1981 CJ7 
 
Join Date: May 2011
Location: Elbert, CO
Posts: 10,982
If it's "hissing" at the canister, no, that's not normal.

It's difficult to tell if yours is hooked up properly from the pic you've provided.

I can tell you that non-plugged port on your CTO is a major vacuum leak, assuming there is vacuum supplied to the CTO.

Matt
Matt1981CJ7 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.