...made it die electronically. Need some help. - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep CJ Forum > ...made it die electronically. Need some help.

Ruffstuff Axle Simple Swap Kit!ROCK BOTTOM prices on LIFT KITS at Rockridge4wd!! WANT TO Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 12-28-2013, 05:09 PM   #1
mb_24
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Flemington, NJ
Posts: 115
...made it die electronically. Need some help.

Reconditioning my 85 CJ7 that I just bought a month ago. Ton of grease on the engine from a valve cover leak. Took it to the self service car wash with my Simple Green and Gunk and cleaned off the block, oil pan, skid plates and transfer case. Tried my best to keep the water spray away from the distributor and wires.

Drove it home and let it run 15 mins to dry. Went to move it. It stalled and went black. Nothing. No gauges. No lights. No nothing.

Haven't had a chance to check the battery connections yet. But is there something else that could cause it to go dark? My son noticed the oil pressure gauge was bouncing while it idled after the wash. Didn't know if that was a prediction or unrelated.

Thoughts?

mb_24 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 01:56 AM   #2
John Strenk
Moderator
 
John Strenk's Avatar
1976 CJ5 
 
Join Date: Feb 2005
Location: Shalersville Ohio
Posts: 13,230
Well you did drive it for 15 min so it sounds as if you were careful enough.

No power to anything or just no start?
John Strenk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 05:09 AM   #3
dg6772
Registered User
1986 CJ7 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Muskegon, Michigan
Posts: 1,694
Sounds like a broken wire or fuseable link....

Dave in Muskegon
dg6772 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 02:26 PM   #4
mb_24
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Flemington, NJ
Posts: 115
Broken wire....winner winner.

Ground wire to block was corroded. I must have upset it enough with the wash so that when I hit a bump at my house, it knocked it loose. As soon as I wiggled...lights camera, action. Also solved my starter dragging/clicking with that.

I hope they all go that easy...and I know they won't.

Thx
mb_24 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-30-2013, 05:03 PM   #5
JeepHammer
Running On Empty...
1973 CJ5 
 
Join Date: Aug 2007
Location: South West Indiana
Posts: 10,702
And people wonder why I preach 'DEDICATED GROUNDS!'...
JeepHammer is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.