ignition problems 89' cj-7 - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 02-13-2003, 05:26 PM Thread Starter
mudmud
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Bellingham Wa.
Posts: 5
ignition problems 89' cj-7

I've got a 1979 CJ-7 with the 304 v8. I have replaced the coil, distributer parts and the electronic ignition box. It has a new battery and the starter and alternater are solid. The Jeep starts like a champ when its cold or semi-cold but after it warms up it doesn't fire. I put a timing light on it when it was warm and not starting and it doesn't get any spark. The wierd part is if you just don't shut it off it will continue to run no problems. could it be a grounding problem or something in the ignition switch? I'm almost to the point of calling a priest to get the demons out of this rig so any suggestions would be great. Keep wheelin!

mudmud is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 02-13-2003, 08:01 PM
OldJeepguy
Registered User
 
OldJeepguy's Avatar
1979 CJ7 
 
Join Date: Dec 2001
Location: Santee, CA.
Posts: 753
Mine used to do that - turns out it was the didtributor stator. I picked up one from NAPA - about $30

Here is a link that somewhat explains it...scroll down to the "Failure Modes" section.

http://www.napaechlin.com/cpc2c.htm

Last edited by OldJeepguy; 02-13-2003 at 08:15 PM.
OldJeepguy is offline  
post #3 of 5 Old 02-16-2003, 10:45 AM
SirYoplait
Registered User
 
SirYoplait's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 24
I've got the same problem

Did you figure out what it was ? I've got the same exact problem. Starts great cold, drive to the grocery store to pick up one or two things, and i'd better stay there for an hour, or it's not starting. Let me know if you've solved it, i'm hoping to fix mine too.
SirYoplait is offline  
post #4 of 5 Old 02-16-2003, 03:23 PM
Crash&Burn
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Location: Missouri
Posts: 294
I know you said you had a new electronic ign. box, if it is a motorcraft and it prob. is it still could be bad.......this is a classic sign of a weak box when it is hot....if you could pour so cold water on it when this happens you might elim. this.....

1979 CJ7 (YJ tub) full cage, Currie 9inch rear with Warn full float kit, detroit locker, 456 gears both ends, Lockrite in front, T 18 trans, 360, 040 over, Isky cam, 2 into 1 Flowmaster exhaust

I'm not as good as I once was....but I'm good once as I ever was.
Crash&Burn is offline  
post #5 of 5 Old 03-08-2003, 10:11 AM Thread Starter
mudmud
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Bellingham Wa.
Posts: 5
Smile fixed problems

Thank you for the tip. The Jeep is running better than ever. All I had to replace was the stator in the distributer. A pretty easy job except for a few really small parts that are easily lost.
mudmud is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Having ignition problems wbramble Jeep CJ Forum 2 12-13-2009 07:51 AM
MSD ignition box problems mylittlecj5 Jeep CJ Forum 12 08-18-2008 03:10 PM
Ignition problems roundlitefan Jeep CJ Forum 8 04-28-2008 09:07 PM
Ignition Problems...???? xcopy Jeep CJ Forum 2 12-21-2004 05:29 PM
Ignition problems - HELP!!! mckinleyn3 Jeep CJ Forum 9 05-21-2004 05:58 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome