Help me solve this blasted Pinging.... - Page 57 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep CJ Forum > Help me solve this blasted Pinging....

JK Front Lower Adjustable Control Arms!QTP Low Profile Cutouts Now @ MarylandSpeed- Free ShippingOPTIC ARMOR WINDOWS all sale now !!!!!!!!

Reply
Unread 07-31-2013, 07:20 AM   #841
2Xtreme
Web Wheeler
 
2Xtreme's Avatar
1979 CJ7 
 
Join Date: Dec 2003
Location: Schenectady, NY
Posts: 1,186
Quote:
Originally Posted by scrapman View Post
Did you check to see if you mechanical advance (the thing with the weights) was moving freely?

You should be able to turn it clockwise (stretching the springs) so that the stop moves from one side to the other side of the 16R opening.
Yeah... all was good.
Was hoping for a simple fix.
But alas, no luck...

2Xtreme is offline   Reply With Quote
Unread 08-09-2013, 05:22 AM   #842
2Xtreme
Web Wheeler
 
2Xtreme's Avatar
1979 CJ7 
 
Join Date: Dec 2003
Location: Schenectady, NY
Posts: 1,186
Ummm........ am I stoopid?

Ummm......

So. I was prepping the replacement engine I bought from BigJoe for a quick coat of paint before swapping it in, when I noticed the CTO and it's 3 vacuum ports staring me in the face. Hmmm.... vacuum ports.

I decide to check the problematic engine that is still in the CJ to see if the PO had left the CTO installed.

The pics below are what I found.
The first pic is the CTO located toward the front of the motor.
The second pic is located toward the back of the engine, but I have no idea what it is.

Could these have been the source of the knocking?

CTO:


OTHER:
2Xtreme is offline   Reply With Quote
Unread 08-09-2013, 06:17 AM   #843
Matt1981CJ7
Web Wheeler
 
Matt1981CJ7's Avatar
1981 CJ7 
 
Join Date: May 2011
Location: Elbert, CO
Posts: 9,457
2X,

It's not likely the CTO was the problem. With no vacuum supplied to it, there's little chance of a leak. As it sits, it's just a plug in one of the coolant passages.

Matt
Matt1981CJ7 is offline   Reply With Quote
Unread 08-09-2013, 08:26 AM   #844
2Xtreme
Web Wheeler
 
2Xtreme's Avatar
1979 CJ7 
 
Join Date: Dec 2003
Location: Schenectady, NY
Posts: 1,186
Quote:
Originally Posted by Matt1981CJ7 View Post
2X,

It's not likely the CTO was the problem. With no vacuum supplied to it, there's little chance of a leak. As it sits, it's just a plug in one of the coolant passages.

Matt
Thanks.
That makes me feel better.
2Xtreme is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.