Heater not working?? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep CJ Forum > Heater not working??

FS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitSavvy Billet LED Tail LightsSavvy FOX IFP 4" Lift Shocks in Stock

Reply
Unread 11-01-2010, 05:13 AM   #1
supersport126
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan, Michigan
Posts: 890
Heater not working??

Ok, so my heater just stoped all the sudden and the volt meter is sitting on zero? Its NOT the motor, thats new. Its not the connection @ the motor I checked that. I think maybe it could be in the ignition? When I turn the key one click the volt meter is not reading anything- this happened same time motor died. All other acceseries work, ie. wipers, lights. Any ideas on what to look for today would be great, Thanks.

supersport126 is offline   Reply With Quote
Unread 11-01-2010, 05:58 AM   #2
CrazyHorse6
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Jun 2006
Location: Irmo, SC
Posts: 1,056
I'm sure you checked it, but just in case - did you check the fuse? There should be a relay as well but my haynes manual is lent out at the moment
__________________
CJ7, 258, Dana 20 T-case, Dana 30 & AMC 20, TFI Ignition upgrade, headers, MC 2150 carb, YJ tub mod w/Family Style roll bar...


Are you military or former military? Take a look at militaryjeepers.com!
CrazyHorse6 is offline   Reply With Quote
Unread 11-01-2010, 06:16 AM   #3
supersport126
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan, Michigan
Posts: 890
Ah, relay sounds like a possibility. I'll try a new one when I get home.
supersport126 is offline   Reply With Quote
Unread 11-01-2010, 03:36 PM   #4
supersport126
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan, Michigan
Posts: 890
Got it, it was the fuse, well kinda. corrosion on / inside fuse block. Thanks Crazyhorse6

So what I learned was the volt meter is fed by the heater circut. It has nothing to do with dash lights or wipers, ect.
supersport126 is offline   Reply With Quote
Unread 11-01-2010, 04:23 PM   #5
RedlegBrian
Registered User
1983 CJ7 
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 52
Here's a picture of my heater setup:

http://img.diytrade.com/cdimg/548617...own_Jacket.jpg
RedlegBrian is offline   Reply With Quote
Unread 11-01-2010, 04:51 PM   #6
CrazyHorse6
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Jun 2006
Location: Irmo, SC
Posts: 1,056
Quote:
Originally Posted by supersport126 View Post
Got it, it was the fuse, well kinda. corrosion on / inside fuse block. Thanks Crazyhorse6

So what I learned was the volt meter is fed by the heater circut. It has nothing to do with dash lights or wipers, ect.
Glad you got it!
__________________
CJ7, 258, Dana 20 T-case, Dana 30 & AMC 20, TFI Ignition upgrade, headers, MC 2150 carb, YJ tub mod w/Family Style roll bar...


Are you military or former military? Take a look at militaryjeepers.com!
CrazyHorse6 is offline   Reply With Quote
Unread 11-01-2010, 06:44 PM   #7
supersport126
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan, Michigan
Posts: 890
Quote:
Originally Posted by RedlegBrian View Post
Here's a picture of my heater setup:

http://img.diytrade.com/cdimg/548617...own_Jacket.jpg
supersport126 is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2013, 08:32 AM   #8
CJ7ROB
Registered User
1986 CJ7 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Whitehouse Stn,NJ
Posts: 1,388
Quote:
Originally Posted by supersport126 View Post
Ok, so my heater just stoped all the sudden and the volt meter is sitting on zero? Its NOT the motor, thats new. Its not the connection @ the motor I checked that. I think maybe it could be in the ignition? When I turn the key one click the volt meter is not reading anything- this happened same time motor died. All other acceseries work, ie. wipers, lights. Any ideas on what to look for today would be great, Thanks.
I'm having the same exact problem, both were working the other day but they aren't now. Checked the fuse and its good..new blower motor in there but original voltmeter guage. Anything else it could be? -Relay, where is the relay for the heater located? Is there anything else that runs off the heater fan motor fuse besides the voltmeter? Thanks
CJ7ROB is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2013, 08:46 AM   #9
WindKnot
Web Wheeler
 
WindKnot's Avatar
1977 CJ7 
 
Join Date: Mar 2011
Location: , Northern Arizona
Posts: 2,799
Maybe I misunderstood. I'll point out the obvious that you shouldn't have voltage after turning the ignition one click. That just unlocks the steering column. Do you mean two clicks to "on"?
__________________
Paved roads are just for getting you to the starting point!
WindKnot is online now   Reply With Quote
Unread 08-26-2013, 08:51 AM   #10
CJ7ROB
Registered User
1986 CJ7 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Whitehouse Stn,NJ
Posts: 1,388
Quote:
Originally Posted by WindKnot View Post
Maybe I misunderstood. I'll point out the obvious that you shouldn't have voltage after turning the ignition one click. That just unlocks the steering column. Do you mean two clicks to "on"?
My voltmeter worked a couple days ago with 2 clicks to on.
CJ7ROB is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2013, 12:44 PM   #11
supersport126
Registered User
1984 CJ7 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan, Michigan
Posts: 890
I would say relay or the switch itself went bad. I don't recall exactly but the relay should be under the dash/drivers side?
supersport126 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.