post #1 of Old 07-05-2013, 10:21 PM Thread Starter
xnodesirex
Registered User
1978 CJ7 
 
Join Date: Aug 2012
Location: cincinnati
Posts: 57
Engine Dies with Starter Fluid?

Been trying to dial in my engine and get it to idle right ('78 304, holley 470 T/A, Team Rushed) before I log any miles on it.

Been suffering from low vacuum (15") and high idle (1150+) and I can't quite dial it down. Tonight after messing with the timing and float levels, I got the idle down and vacuum higher (950 idle, 17.5" vac).

So better, but not ideal - engine SOUNDS good though - so I'm wondering if the PO put in a new cam? Any great way to tell this?

Second, and more importantly, in checking for vacuum leaks I sprayed some starter fluid in the carb and the engine died. Shouldn't it have rev'd instead of bogging down?

xnodesirex is offline  
post #2 of Old 07-05-2013, 11:02 PM Thread Starter
xnodesirex
Registered User
1978 CJ7 
 
Join Date: Aug 2012
Location: cincinnati
Posts: 57
Also, has anyone thought of a jeep help hotline? Cuz I would so pay .99/min (or a solid retainer) to have someone like JeepHammer or JohnStrenk on call. Haha.
xnodesirex is offline  
Reply

Tags
engine , tuning


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome