JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   Jeep CJ Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f8/)
-   -   Clutch Question (http://www.jeepforum.com/forum/f8/clutch-question-1528134/)

HD1152 05-25-2013 02:09 PM

Clutch Question
 
Hello,

I have a 1981 CJ5 with the 151 motor and the SR4 transmission. I had the SR4 rebuilt last winter as a bench build which appears to have gone well. When I removed the trans, I didn't take the bell of the motor so I never did a good visual inspection of the clutch. I've driven it 5 times now since the re-install of the trans and new slave cylinder and the clutch pedal started feeling crunchy and it's randomly slipping now in all the gears. I've had a clutch go out on me before and the slipping is definitely the same. The odd part is that I can push the clutch in once more after the slipping starts; and it goes back to normal.

I'm guessing it's the pressure plate or throw out bearing that have failed, but I also wanted to get some opinions on if you think it could be something that may have broken in the trans that was just rebuilt.

Thanks,

Kevin

SCSEAJAYSEVEN 05-25-2013 02:16 PM

Did you "bleed" the air our of the slave cylinder? Those cylinders have to be "bled" just like you do for a brake wheel cylinder. Hope that helps...

HD1152 05-25-2013 02:23 PM

Yes, I've even bled it again. Thanks for the response though!

Jsadamson1 05-25-2013 03:33 PM

I would love to hear your fix, I have same jeep and same problem!!

Jason


The time now is 05:35 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.