JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   Jeep CJ Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f8/)
-   -   Clutch problem (http://www.jeepforum.com/forum/f8/clutch-problem-1745722/)

Mikebaxter 11-01-2013 07:07 AM

Clutch problem
 
The jeep recently started having a problem with speed and acceleration. I thought it was a brake problem until I was driving down the road and I heard a real loud zip noise and the clutch just went dead. I'm assuming that it had an effect on the power and I was wondering if putting a new clutch in would fix the deadness or is there more than it seems. It's never a simple fix when working on this thing.

davbytrace 11-01-2013 07:08 AM

Need a little more info....

Matt1981CJ7 11-01-2013 07:13 AM

What's a "1981 scrambler motor"? :rolleyes:

Matt

ScroungerLee 11-01-2013 08:20 AM

Can you define "dead"? The pedal went to the floor? The clutch won't engage at all? Other?

mastercraftka 11-01-2013 10:31 AM

Quote:

Originally Posted by ScroungerLee (Post 17341290)
Can you define "dead"? The pedal went to the floor? The clutch won't engage at all? Other?

ya what he asked.

Mikebaxter 11-02-2013 09:56 AM

I'm new to the jeep world soon trying to explain the best i can. I know the clutch was having problems when I shifted. It had way to much play in every gear and it constantly friended going into first and reverse and when I slowed down to fast it would grind. When I heard the the noise I lost all the gears but there's still pressure on the pedal

walkerhoundvm 11-02-2013 11:36 AM

Sounds like more of a transmission problem to me :)

ScroungerLee 11-02-2013 01:18 PM

I agree, it sounds like a transmission failure. What transmission was it? Your profile doesn't say.

Mikebaxter 11-02-2013 02:41 PM

I don't know what kind it was. There's so many different years parts on it that I still don't know what it is. It may be out of a cj-8 because that's what the engine and transfer case is

Mikebaxter 11-02-2013 03:28 PM

Are*

mastercraftka 11-04-2013 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by walkerhoundvm (Post 17370914)
Sounds like more of a transmission problem to me :)

I agree! synchros? cracked gears?

My T4 would grind going into 1st gear pulled it out and 1st gear was cracked.

Spieg8 11-04-2013 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by Mikebaxter (Post 17374554)
I don't know what kind it was. There's so many different years parts on it that I still don't know what it is. It may be out of a cj-8 because that's what the engine and transfer case is

How many speeds does the transmission have?
5spd would probably be a T-5
4spd would likely be T4, SR4, or T176 (maybe something else depending on what swaps may have been done).

Have you checked the fluids (transmission lube)?

Maybe take some pictures to help with identification.


The time now is 02:40 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.