73 CJ5 304cid water pump replaced - HELP! - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep CJ Forum > 73 CJ5 304cid water pump replaced - HELP!

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineSPARTAN LOCKERS are on sale BIG TIME at ROCKRIDGE 4WD!Rubicon express discounts from oconee off-road

Reply
Unread 10-20-2003, 07:18 PM   #1
qualityhardware
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 57
73 CJ5 304cid water pump replaced - HELP!

Just replaced the water pump on my '73 CJ5 with the AMC 304cid engine. The bearings holding the impeller shaft got chewed up and the thing was all misaligned, shaking and making a horrible noise while driving. As an added bonus, I spent an extra $3 on a new drive belt too.

Flushed the radiator and cranked her up. No leaks and the temp gauge was showing normal temp after I ran it for 20min and drove it around the block a couple of times.

Now a new noise is eminating from the pump area. Kind of a squeaking or weezing, but I'm really sure what it is. Could I have a fan belt too tight? Too loose?

I'm at a loss. This is a new noise that did not exist before, and again, I replaced the water pump and the fan belt and that's it.

qualityhardware is offline   Reply With Quote
Unread 10-21-2003, 07:48 AM   #2
fuzz401
Registered User
1978 CJ7 
 
Join Date: Jan 2003
Location: Lancaster, Pa.
Posts: 1,757
could be the belt or the alt try a bar of soap on the belt and see if it stops making the noise if it does it has to do with the belt
__________________
1978 cj-7 had since 1979
401 .030 over- full floating flat top pistons
crower solid cam 292 dur .500/.510 lift
turbo 400 tranny 2500 stall
model 20 transfer case
aj delux glass body
4" lift
dana 30 frount
dana 44 rear
4.56 gears
http://img2.photobucket.com/albums/v...slideshow=true
http://photobucket.com/albums/v31/fu...slideshow=true
13.461 @ 92.45 mph on 37" super swampers on 1/4 mile
fuzz401 is offline   Reply With Quote
Unread 10-21-2003, 12:38 PM   #3
qualityhardware
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 57
OK. Will try. Thanks for the advice.

Quote:
Originally Posted by fuzz401
could be the belt or the alt try a bar of soap on the belt and see if it stops making the noise if it does it has to do with the belt
qualityhardware is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.