1985 CJ7 - adding clock and tach - is it wired? - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 04-25-2013, 11:16 PM Thread Starter
VanHermanator
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Vancouver
Posts: 20
1985 CJ7 - adding clock and tach - is it wired?

My 1985 does not have the clock and tach. I've got the specs to drill out the dash holes and have the gauges ready. Should I expect the factory wiring for these 2 gauges to be there in the harness and just not connected?

Thanks!

VanHermanator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 04-26-2013, 03:27 AM
John Strenk
Moderator
 
John Strenk's Avatar
1976 CJ5 
 
Join Date: Feb 2005
Location: Shalersville Ohio
Posts: 16,096
Kind of.

There is a plug for the OEM tach to operate right off the ignition switch but you need to wire up the lights to illuminate it.


The clock also needs to be wired in. There is a harness for both of these connections if you can locate one.





Can't find a picture of the harness


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
John Strenk is offline  
post #3 of 7 Old 04-26-2013, 09:58 PM Thread Starter
VanHermanator
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Vancouver
Posts: 20
Thank-you John!!! Very much appreciated.
VanHermanator is offline  
 
post #4 of 7 Old 04-26-2013, 10:08 PM
PROJECT 23
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,599
If you have an OEM clock, I have an extra harness.
PROJECT 23 is offline  
post #5 of 7 Old 04-27-2013, 08:48 AM
HALOjmpr
You want what, when?
 
HALOjmpr's Avatar
1982 CJ7 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Waukeenah
Posts: 356
Hey John, for folks that have done Rush, nutter and CDI wouldn't they have to use the CDI tach wire? I think I might have cut and taped the tach wire for the CDI??? I don't have the tach. Just picking your brain for those that might

"It's not about how hard you can hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward!"


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HALOjmpr is offline  
post #6 of 7 Old 04-27-2013, 10:47 AM
John Strenk
Moderator
 
John Strenk's Avatar
1976 CJ5 
 
Join Date: Feb 2005
Location: Shalersville Ohio
Posts: 16,096
I'm not sure about the CDI but the "Rush", "nutter" and HEI can use the stock tach but don't hook it up to the "tach" plug on the HEI.

You may need to run an adapter for the CDI


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
John Strenk is offline  
post #7 of 7 Old 04-27-2013, 12:12 PM
HALOjmpr
You want what, when?
 
HALOjmpr's Avatar
1982 CJ7 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Waukeenah
Posts: 356
Quote:
Originally Posted by John Strenk
I'm not sure about the CDI but the "Rush", "nutter" and HEI can use the stock tach but don't hook it up to the "tach" plug on the HEI.

You may need to run an adapter for the CDI
At least my StreetFire CDI has a tach output wire. I just don't know if it will work with the factory tach.

"It's not about how hard you can hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward!"


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
HALOjmpr is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome