post #1 of Old 06-10-2013, 06:10 AM Thread Starter
1980Cheep
Registered User
1980 CJ7 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Ashcamp
Posts: 4
1980 CJ7 Tremec help please

I've put a new 1st/2nd fork in my T176, had to trim it down a little to clear on the reverse fork. When I go to put it together all I can get is 1st gear. Has anyone else had any issues like this?? Before trimming it, it was fouled up and wouldn't move at all. Is it possible that the reverse fork is missing the reverse gear under the other gears??


1980 Cheep (the offspring of a Chevy and a Jeep),355sbc, Tremec T176, 37" Boggers, Dana 60's, 3 inch body lift.
1980Cheep is offline  
post #2 of Old 06-10-2013, 12:06 PM
Rick7122
Registered User
1976 CJ5 
 
Join Date: Feb 2012
Location: mililani
Posts: 23
I had an issue when I was doing my frame up resto, if you slide the top in wrong just a little bit it could go into first and reverse at the same time which could lock the tranny up. Just look down when you open it up make sure it is in nuteral and the reverse gear is lined up with the back slide.
Rick7122 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome