N23 Recall Issue? No 4-Low! - Page 61 - JeepForum.com
 6Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #901 of 4828 Old 01-10-2014, 09:16 AM
caddydaddy
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Gales Ferry
Posts: 1,098
Since this problem seems to stem from a failure of the solder joints on the printed circuit board, has anyone tried to fix the board, instead of allowing Jeep to continue to F it up?


2007 CRD Limited w/QDII
GDE HOT Tune, Turbo Resonator Delete
2" RC lift
185,000+ miles!
caddydaddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #902 of 4828 Old 01-10-2014, 12:40 PM
Blown7
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 282
Quote:
Originally Posted by caddydaddy View Post
Since this problem seems to stem from a failure of the solder joints on the printed circuit board, has anyone tried to fix the board, instead of allowing Jeep to continue to F it up?
I don't think anyone has opened one up yet, nor posted pictures.
Blown7 is offline  
post #903 of 4828 Old 01-10-2014, 12:45 PM
mcdader
Registered User
2008 XK Commander 
 
Join Date: Sep 2013
Location: Kingman
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by 10Xk View Post
Which 2? Isn't it always in 4HI with open diffs then uses the axle lock on or brakes to shift power to other tires depending on systems. Normal driving torque is 60% rear and 40% front.

The only way the 4wd won't work in Hi is for the clutch pack in the transfer case to fail, correct?
I don't remember, I can go up the hill and try again tonight. I am thinking it was drivers front and maybe passenger rear. I thought the system was suppose to shift power or something like that. I have had no issue going up this hill without the service 4wd system light.
mcdader is offline  
post #904 of 4828 Old 01-11-2014, 11:59 AM
PTee
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 143
Tested out 4-Lo today. Again, I have had no issues. My recall was done late December. This is the 3rd time I have tried it out, all without any problems. I just hope that when I actually need it later in the spring, it works.

2010 WK North Edition. QT2, loaded with Hemi
PTee is offline  
post #905 of 4828 Old 01-11-2014, 12:52 PM
oldsmoke
Registered User
2009 WK 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Winnipeg
Posts: 450
Can TPMS fault cause loss of 4Lo?

I do have a TPMS fault along with my loss of 4Lo. Any chance the TPMS fault could be causing the 4Lo problem?

Diesel Ecotune-DPF, 32" tires, 2" lift. 4xGuard bib, tow hooks
oldsmoke is offline  
post #906 of 4828 Old 01-11-2014, 02:22 PM
LouC
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: NY
Posts: 1,735
Same here tried it again (this makes 3 times) works fine.

2007 WK Limited Hemi QDII
1998 ZJ Laredo 4.0 Selectrac
LouC is offline  
post #907 of 4828 Old 01-11-2014, 03:40 PM
inhidin
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: May 2012
Posts: 505
Blown7 - your inbox is full, I can't PM you. Any chance you can get that FDCM shipped back to me? Really would like to install it before I go north to Copper Harbor, MI.
inhidin is offline  
post #908 of 4828 Old 01-11-2014, 03:58 PM
ASTMedic
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Location: Marysville
Posts: 110
I've tried mine a few times since having the dealership "redo" the flash, worked every time. My not be totally accurate though since I've done some changing of tire size with the Flashpaq and DTC are cleared during that process.
ASTMedic is offline  
post #909 of 4828 Old 01-12-2014, 03:05 AM
Blown7
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 282
Quote:
Originally Posted by Jason911 View Post
Blown7 - your inbox is full, I can't PM you. Any chance you can get that FDCM shipped back to me? Really would like to install it before I go north to Copper Harbor, MI.
Got it in the mail yesterday..

Damn PM box what forum only gives you 20 messages?

This forum sucks.. and no I'm not joining.. I've done thousands of dollars of free stuff for people for years..

One guy even bought me a sponsorship years ago..
Blown7 is offline  
post #910 of 4828 Old 01-13-2014, 08:29 AM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
We'll after 2 months of 4low being fixed, I tried it today and it doesn't work
ecollins7 is offline  
post #911 of 4828 Old 01-13-2014, 09:12 AM
North40
Registered User
2006 XK Commander 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pittsburgh
Posts: 7
Update on my situation - the dealer agreed to pay for a new actuator and installation around Dec 19th. Said he'd call in a week when it came in. Well that came and went. Called late last week and the parts guy said it's on backorder until Feb 21st and it shows that they are "not even making them right now" and there are over 3,000 on backorder. I'm gonna take a wild stab that I won't see an actuator on Feb 21st....2014....or maybe 2015 for that matter. Definitely not before the snow stops for the winter. ****sigh**** pain in the arse.....
North40 is offline  
post #912 of 4828 Old 01-13-2014, 10:55 AM
oldsmoke
Registered User
2009 WK 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Winnipeg
Posts: 450
Update

Back from the dealer diagnostic. The tech. says I need a new actuator and that they are on backorder so I am not holding my breath for repairs.

This is a major disappointment because I am heading off to Arizona and Utah soon in hopes of doing some offroading with the local jeep clubs. Without 4Lo I won't be able to do the rugged terrain.

I will try and find an actuator once I get down to Arizona, but from what I am reading here it sounds like there might not be any available there either.

Tech says good power getting to the actuator but nothing happening.

Diesel Ecotune-DPF, 32" tires, 2" lift. 4xGuard bib, tow hooks

Last edited by oldsmoke; 01-13-2014 at 11:46 AM. Reason: spelling
oldsmoke is offline  
post #913 of 4828 Old 01-13-2014, 12:01 PM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
Dealership told me it was the actuator and that they can have one by tomorrow, I told them I refuse to pay for it and now I'm waiting for the manager to talk to.
ecollins7 is offline  
post #914 of 4828 Old 01-13-2014, 01:40 PM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
They told me it would be 710 for a new actuator and I told them that was ridiculous and I'm not paying for it. Guy came back and said the best they could do it give me 15% off and I told him I'm not paying for it.

Chrysler customer service said they have to stand behind the decision of the dealership and they could confirm if they have had other calls about this same issue.

I then cleared the code with my superchips and of course 4low works so I called the service manager and asked if the actuator wasn't bad and not getting any power from it like they said, how come a simple code clear fixes it for now. He then told they would redo the recall and I said I already know that is not possible. He then told me to call Chrysler and talk to them about covering the cost. This is after Chrysler told me they will back the dealerships decision.

Chryslers handling of this is ridiculous and is turning me away from their products in the future if this is how they handle business.
ecollins7 is offline  
post #915 of 4828 Old 01-13-2014, 01:50 PM
redcherokee_j
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 14
FIX: No Superchips needed

05 WK, no 4WD Lo. Bought ELM-327 (~$8) and sent a simple reset command through serial comms. 4WD Lo works again! Of course this might only be temp until the flashed software sets off "service 4wd" message again.

Will update if service message comes back and I am not able to clear it the same way.

UPDATE 1:
This seems to be a fluke it did not work for another

Last edited by redcherokee_j; 01-14-2014 at 12:12 PM.
redcherokee_j is offline  
Reply

Tags
error , recall

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome