N23 Recall Issue? No 4-Low! - Page 3 - JeepForum.com

 7Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 4833 Old 08-17-2013, 06:02 AM
JeepN4KC
Keep on Jeepin on........
 
JeepN4KC's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Blue Springs
Posts: 6,942
Quote:
Originally Posted by ecollins7 View Post

I uninstalled my tuner before the fix, reinstalled it the next day but when I went to uninstall it today it won't let me. It's telling me file can't be found
Any update?

This thread reinforces my post in the other thread about the recall.

I'm not keen on the idea of jacking with my computer just in case I have a problem sometime down the road - my tcase works just fine as is.
Is there any way without cracking into to stuff they can tell if you in fact need a reflash? Do they have any idea what causes this to happen?

I mean it's typical IT style "fixit" bs if you ask me.

The problem isn't being fixed - just a bandaid to cover the symptoms - same thing a pharmacist does.


~Mike~

Build Thread WK
Other Build Thread XJ
Sept '13/Jan '15/Jun '16 COTM
JeepN4KC is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 4833 Old 08-17-2013, 06:28 AM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
I rescheduled my appointment to get 4 low looked at until can get a hold of superchips to figure out why my tuner is messed up
ecollins7 is offline  
post #33 of 4833 Old 08-24-2013, 07:50 AM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
Just dropped my jeep off at the dealership this morning, waiting for the call for them to tell me it's the sensor.
Gearing up for a fight lol
ecollins7 is offline  
post #34 of 4833 Old 08-24-2013, 07:55 AM
R32R1
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Oct 2011
Location: South County
Posts: 209
Have them follow the recall page to a 'T' and youll be fine. They re-flashed mine because they screwed up the first time and took shortcuts.
R32R1 is offline  
post #35 of 4833 Old 08-24-2013, 08:08 AM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
When they reflashed it, everything worked?
ecollins7 is offline  
post #36 of 4833 Old 08-24-2013, 11:07 AM
ecollins7
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Sep 2011
Location: baltimore
Posts: 452
Well I stand corrected, dealership called me and they said " we are man enough to admit we did the update wrong last time"
So this is a win for me I guess lol
ecollins7 is offline  
post #37 of 4833 Old 08-26-2013, 10:41 AM Thread Starter
Umbrella
Registered User
2006 XK Commander 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Oscoda
Posts: 381
They reflashed mine this morning, it took.

I took a copy of the PDF with me (which can be found here).

The first time, the tech didn't follow it to the letter.

I have 4-low again!

2006 XK 4.7 Limited

1995 XJ 4.0 Sport
Umbrella is offline  
post #38 of 4833 Old 08-26-2013, 12:18 PM
scott02ws6
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Virginia Beach
Posts: 155
I'm glad I found this, I had the flash done about 2 weeks ago and found out last week that my 4low didn't work, well I finally got some time to tackle the issue, ran across this and called them up. I'm taking it in at 1530 central to get reflashed. Hopefully this time the jeep is returned in the working order it was in before I allowed them to touch it.

05 WK-HEMI-QDII-flowmaster-intake-RC 2" BB-F150 MLL-mesh grill mod-grill mounted LED drive lights-LED cargo mod-Brush/push bar
02 Trans Am WS6 - 482 rwhp (motor) 642 rwhp (N2O wet) AIR ASSAULT!
scott02ws6 is offline  
post #39 of 4833 Old 08-26-2013, 12:52 PM Thread Starter
Umbrella
Registered User
2006 XK Commander 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Oscoda
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by scott02ws6 View Post
I'm glad I found this, I had the flash done about 2 weeks ago and found out last week that my 4low didn't work, well I finally got some time to tackle the issue, ran across this and called them up. I'm taking it in at 1530 central to get reflashed. Hopefully this time the jeep is returned in the working order it was in before I allowed them to touch it.
Take a printout of the PDF and highlight step 15!

2006 XK 4.7 Limited

1995 XJ 4.0 Sport
Umbrella is offline  
post #40 of 4833 Old 08-26-2013, 01:06 PM
scott02ws6
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Virginia Beach
Posts: 155
I already printed it out, thanks guys, I tell you what, forums like these save us a bunch of money. From the tech DIY's to information like this. It helps to prevent more stealership actions

05 WK-HEMI-QDII-flowmaster-intake-RC 2" BB-F150 MLL-mesh grill mod-grill mounted LED drive lights-LED cargo mod-Brush/push bar
02 Trans Am WS6 - 482 rwhp (motor) 642 rwhp (N2O wet) AIR ASSAULT!
scott02ws6 is offline  
post #41 of 4833 Old 08-27-2013, 12:24 PM
scott02ws6
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Virginia Beach
Posts: 155
So just a quick update on my issue, I took the jeep back in yesterday. They did not reflash and brought out a copy of the stored codes, being the U140 I said well step 15 says right here if the code..... blah blah blah. The only response I got was well I understand that and if the code was there before with a bunch of other talk. Needless to say they didn't even attempt to redo it. Since I am only in st louis visiting, I will be taking my Jeep in to the local dealership when I'm back home.

05 WK-HEMI-QDII-flowmaster-intake-RC 2" BB-F150 MLL-mesh grill mod-grill mounted LED drive lights-LED cargo mod-Brush/push bar
02 Trans Am WS6 - 482 rwhp (motor) 642 rwhp (N2O wet) AIR ASSAULT!
scott02ws6 is offline  
post #42 of 4833 Old 08-27-2013, 11:27 PM
Keeslinger31
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 442
If they didn't clear the code three times like it says of course it's still there

05 Hemi ome hd/spacers 265/70 Geolandar
winch HLM aspen creek grille defaced wheels
Black WK #126
Keeslinger31 is offline  
post #43 of 4833 Old 08-28-2013, 10:31 AM
WieSeL
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 472
At the stealership right now getting the flash done. I guess they've done quite a few here. I hope everything goes well and I don't have that issue. There were about 3 other WK's in the service drive when I arrived.

On another note while i was here I picked up a new front diff pinion nose bushing and 3 exhaust manifold bolts for the ones on my 5.7 that snapped.
WieSeL is offline  
post #44 of 4833 Old 08-30-2013, 09:06 AM
DirtAddsHP
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Georgia
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by WmassWK View Post
Problem SOLVED!

Prior to bringing the jeep in I removed the Superchips tune. What I forgot to do was to reset back to factory tire size. During my rage a moment of clarity came and I reset the tire size. I now have 4 low again and no trouble codes. Afterwards I reinstalled the tune with adjusted tire size and all is still good. I don't know if there was an interaction between the stealers flash and the SC or if the computer was reset by the above actions. I just don't know, but it works and my blood pressure is back to normal.

Otherwise the Jeep would have been in Mon morning to start the expensive diagnostics.


*ecollins7 - If I remember correctly the t-case location sensor cannot be purchased separately from the actuator motor and it is roughly $500 + labor
Superchips tune? Is that for engine performance? I have a box i had to install after lifting my keep to modify the stability control and correct the speedometer due to my 33s and lowers my mirrors when baking up. the thing is connected under my steering wheel near that airbag connector.. would i need to disconnect that before taking to the stealership?
DirtAddsHP is offline  
post #45 of 4833 Old 08-30-2013, 10:16 AM
suzieque
Registered User
2008 WK 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Canada
Posts: 1,876
Quote:
Originally Posted by Keeslinger31 View Post
If they didn't clear the code three times like it says of course it's still there
I wonder if just using a regular OBDII code reader/eraser and clearing it 3 times yourself would also fix it.

2008 WK "S" Limited bright metallic silver exterior, light graystone interior, 5 speed W5J400 transmission, June 18/2008 build, C213RE rear differential with 3.73 axle ratio, C200FE front differential with 3.73 axle ratio, 245/60R18 Goodyear Fortera tires (stock summer tires), NV245 transfer case, GT2056V turbo, 3.0L CRD (OM642.980)
suzieque is offline  
Reply

Tags
error , recall

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome