wiper problem - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK Grand Cherokee & XK Commander Forum > wiper problem

FS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great valueRIGID LED Light Blowout Sale - All Sizes, All Series, all End of Summer Sale, 20% OFF!

Reply
Unread 01-20-2013, 03:01 PM   #1
wim3324
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2007
Location: carribbean
Posts: 20
wiper problem

hi everybody,
have a problem with my wipers
when I start the car ,and when I switch of ,the wipers go up and down only once!!Can anybody pls help me what causes this problem.
thanks.any advice would be appreciated

wim3324 is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2013, 01:00 AM   #2
blizzboy283
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Sep 2005
Location: Philadelphia, Pennsylvania
Posts: 1,328
Quote:
Originally Posted by wim3324
hi everybody,
have a problem with my wipers
when I start the car ,and when I switch of ,the wipers go up and down only once!!Can anybody pls help me what causes this problem.
thanks.any advice would be appreciated
They're not on, are they? Are they slightly raised from the park position? I've had the same problem with my jeep for a few months now; but just this past week, they've gone back down and I haven't had the mystery wipes anymore. Of course I just jinxed myself and will probably have he problem tomorrow.

I used them for like 4 hours on Wednesday and that seems to be the point when they started working properly again.
__________________
05 WK LTD 5.7L Hemi QD II Midnight Blue Pearl, Blue WK Club member #30
Intune, AFE Stage 2 CAI, BT Catch Can, Gibson Cat-back, OME HD, 255/75/17 BFG KM1s, 1.25" Spidertrax, LED Interior, Reverse & Tail Lights, 3/4" Grille, Chrome Fuel Door & handles, SRT8 Pedals, Taylor Shorties, XK knob, 4xGuard Front 4 & Rear Diff.
blizzboy283 is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2013, 05:33 AM   #3
wim3324
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2007
Location: carribbean
Posts: 20
no,they are not on!
and yes sometimes they are slightly raised from thr ''park'' position.
wim3324 is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2013, 07:07 AM   #4
DieselDevotion
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Waterford, WI
Posts: 328
Do you have rain sensing wipers?
__________________
07 Grand Cherokee Limited 3.0L CRD QDII
89 5.9 Cummins powered F350
98 TDI Jetta
DieselDevotion is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2013, 07:11 AM   #5
DieselDevotion
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Waterford, WI
Posts: 328
Quote:
Originally Posted by wim3324
hi everybody,
have a problem with my wipers
when I start the car ,and when I switch of ,the wipers go up and down only once!!Can anybody pls help me what causes this problem.
thanks.any advice would be appreciated
When you said of did you mean on or off?
__________________
07 Grand Cherokee Limited 3.0L CRD QDII
89 5.9 Cummins powered F350
98 TDI Jetta
DieselDevotion is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2013, 09:27 AM   #6
wim3324
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2007
Location: carribbean
Posts: 20
I don't have the rainsensing wipers!

when I switch the ignition on or off,the wipers move up and down once.
wim3324 is offline   Reply With Quote
Unread 02-27-2013, 02:18 PM   #7
shmebbr6
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jun 2010
Location: SAC, CA
Posts: 49
I have this same problem. It went away but came back.some one suggested cleaning the contact of the wiper bolt. Anyone solve yet?
shmebbr6 is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2013, 01:45 AM   #8
blizzboy283
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Sep 2005
Location: Philadelphia, Pennsylvania
Posts: 1,328
Quote:
Originally Posted by shmebbr6
I have this same problem. It went away but came back.some one suggested cleaning the contact of the wiper bolt. Anyone solve yet?
Honestly I have no idea for the fix but mine have been working good as new for the past 6 weeks or so. I was driving to go skiing and it was like a freezing rain falling on the drive up. I had to use my wipers for probably 90 minutes. They've been working fine since then.

I wish I knew what I did but I just got lucky is all.
__________________
05 WK LTD 5.7L Hemi QD II Midnight Blue Pearl, Blue WK Club member #30
Intune, AFE Stage 2 CAI, BT Catch Can, Gibson Cat-back, OME HD, 255/75/17 BFG KM1s, 1.25" Spidertrax, LED Interior, Reverse & Tail Lights, 3/4" Grille, Chrome Fuel Door & handles, SRT8 Pedals, Taylor Shorties, XK knob, 4xGuard Front 4 & Rear Diff.
blizzboy283 is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2013, 11:46 AM   #9
Jaashua
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Rome, New York
Posts: 1,074
Bad switch ? My rear one broke and i just replaced the switch $100 good as new

Sent from my Samsung S2 using JeepForum
Jaashua is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2013, 02:58 PM   #10
bigphil76
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Asheville NC
Posts: 111
Mine does the same... But I have rain sensing wipers. But the setting is turned to off.. It did it for a lil bit but only occasionally now.. I have no idea what is going on but it doesn't bother me, since it only does it maybe ever other week..
__________________
97 ZJ 4.0, 2005 WK Hemi, Khaki WK Club #50 !!!!!!!GO TAR HEELS!!!!!!!!
bigphil76 is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2013, 03:09 PM   #11
blizzboy283
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Sep 2005
Location: Philadelphia, Pennsylvania
Posts: 1,328
Quote:
Originally Posted by bigphil76
Mine does the same... But I have rain sensing wipers. But the setting is turned to off.. It did it for a lil bit but only occasionally now.. I have no idea what is going on but it doesn't bother me, since it only does it maybe ever other week..
I have them as well and playing around with the settings seemed to fix then for a time but it always popped back up.
__________________
05 WK LTD 5.7L Hemi QD II Midnight Blue Pearl, Blue WK Club member #30
Intune, AFE Stage 2 CAI, BT Catch Can, Gibson Cat-back, OME HD, 255/75/17 BFG KM1s, 1.25" Spidertrax, LED Interior, Reverse & Tail Lights, 3/4" Grille, Chrome Fuel Door & handles, SRT8 Pedals, Taylor Shorties, XK knob, 4xGuard Front 4 & Rear Diff.
blizzboy283 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2013, 09:23 AM   #12
Roaddoc
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 29
I am having the same wiper issue, but my wipers also turn on when I use my turn signal. The mist and wash feature are acting up also, both washing one day then both misting the next, or reversed sometimes. I've had it in twice this week for this issue. The first time the dealer did a software update with no change. Today they said they cant fix it if they can't duplicate the problem. I'm thinking a bad switch in the steering column. I also had some severe engine/transmission vibration the other day. I came to a stop in a parking spot and the entire front end started violently shaking while I was still in drive; similar to when a manual is about to stall out from low rpm. I shut it off, put it in park and haven't been able to recreate it since neither was the dealer. No warning lights came on and there was nothing on the computer when they did the diagnostic. 2013 JKUR, 4.10 auto
Roaddoc is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2013, 12:22 PM   #13
Roaddoc
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 29
I just got a call from the dealer. "fault in the bus line" code u0001. They are replacing the tpm module (not tire pressure monitoring system-tpms).
Roaddoc is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2013, 09:52 PM   #14
shmebbr6
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Jun 2010
Location: SAC, CA
Posts: 49
Did that fix the transmission thing?
shmebbr6 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2013, 10:51 PM   #15
Roaddoc
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 29
so far it was a 1 time thing, unable to reproduce it and nothing came up on the diagnostic, so no repairs for the vibration.
Roaddoc is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.