UConnect and Radio stopped working - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 12-29-2008, 12:02 PM Thread Starter
ekam
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ny
Posts: 20
UConnect and Radio stopped working

Hey Guys,

I am having trouble with my uConnect device and my Radio. Yesterday I pressed the speak button on the uConnect device, after that the uConnect device would not turn on. MY radio would turn on but the I can not change the volume it's stuck at 0. I have tried the reset for uConnect holding down 2 button and the starting the car. It didn't help. I called Jeep they said go to the dealer and they will do a hard reset by taking out the fuse for the uConnect. Does anyone know where the Fuse box with the uConnect fuse is located. I have a Jepp GC 2007 Laredo.

Thanks

ekam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-29-2008, 06:35 PM
Floof
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Nov 2008
Location: DLI, Monterey, California
Posts: 231
I'm not sure about the WK, but fuse boxes are usually under the steering wheel/console area. Most of the time they are covered by a black plastic box, so grab a flashlight and take a look.
Floof is offline  
post #3 of 5 Old 12-30-2008, 08:43 AM
merlinTec
Registered User
 
merlinTec's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: England
Posts: 2,944
Hi
Fuses are all listed here http://www.wkjeeps.com/wk_fuses.htm reset info here http://www.wkjeeps.com/tsb/tsb_wk_0801406.pdf
Regards,
Merlin

UK Chrysler Jeep Master Tec.
merlinTec is offline  
post #4 of 5 Old 01-04-2009, 08:33 PM
HurriJeff
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Florida
Posts: 495
It may not be the best thing to do but I have "RESET" mine twice now by disconnecting the battery. Crude but effective.. <shrug>.

05 Grand Cherokee Limited 5.7 Hemi 265/65/17 Revos, K&N
HEMI CLUB MEMBER #10
Previous Jeeps:
1998 ZJ Special Edition 2wd- Traded
1991 XJ 2.8 2wd Sold
HurriJeff is offline  
post #5 of 5 Old 07-01-2010, 08:04 PM
TheOriginalMdot
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Maryland
Posts: 1
The Jeep service bulletin says to remove the Ignition Off-Draw (IOD) fuse for 10 seconds, then replace it. (See merlinTec's post for the fuse info URL.) Turn the ignition on, but do not restart the vehicle. The UConnect system should be reset and work properly.

If this does not work, the bulletin goes on to say the firmware needs to be reloaded from the navigation CD. This appears to require special equipment, so it looks like a job for the dealer. The bulletin indicates there should be a 1/2 hour labor charge.

Good luck.
TheOriginalMdot is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Steering wheel radio controls stopped working following....... jimmyjeepboy ZJ Grand Cherokee Forum 6 09-26-2010 11:26 PM
WJ Radio unit controls stopped working slowride99 ZJ Grand Cherokee Forum 1 11-17-2009 12:01 PM
ZJ Radio Stopped working soccerfreak3377 ZJ Grand Cherokee Forum 9 11-04-2008 03:50 AM
UConnect Stopped working airew WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 34 09-17-2008 06:54 PM
UConnect Quit Working cherokee04 WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 3 05-01-2007 09:08 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome